Φ. Κόκλας: “Εγκληματικές” οι ευθύνες της Κυβέρνησης για τη ΜΕΘ

Φ. Κόκλας: “Εγκληματικές” οι ευθύνες της Κυβέρνησης για τη ΜΕΘ
17-01-2019 11:47:32

Για «εγκληματικές» ευθύνες της Κυβέρνησης σε σχέση με τις παροχές δημόσιας και δωρεάν υγείας στους κατοίκους του νησιού αλλά και το γεγονός ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παραμένει εκτός λειτουργίας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Φώτης Κόκλας, μιλώντας στην εφημερίδα μας.

Ο κ. Κόκλας εξέφρασε δημόσια τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του ασθενούς που έχασε τη ζωή του «αναμένοντας» τη διακομιδή σε ΜΕΘ και προτάσσει το ζήτημα της υγείας του ζακυνθινού λαού, υπενθυμίζοντας πως διαχρονικά οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πρωτοστατούσαν στην ανάδειξη των προβλημάτων στο χώρο της Υγείας και τη διεκδίκηση λύσεων.

«Είχαμε το πρόβλημα με τους ασθενείς που είχαν «εγκλωβιστεί» στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, ενώ έχρηζαν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ωστόσο το πρόβλημα έχει αναδειχθεί επανειλημμένως από την Λαϊκή Συσπείρωση. Η υγεία του ζακυνθινού λαού για μας αποτελεί προτεραιότητα. Είχαμε μάλιστα την απώλεια ενός από τους ασθενείς και θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της Κυβέρνησης που εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί την υγεία, ενώ ο προϋπολογισμός για το 2019 είναι ήδη μειωμένος. Δυστυχώς και ο Δήμος και η Περιφέρεια στηρίζουν αυτού του είδους τις πολιτικές και σήμερα βιώνουμε αυτά τα προβλήματα» τόνισε ο κ. Κόκλας ο οποίος έκανε αναφορά και στα όζοντα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια εκπαίδευση με τις ελλείψεις καθηγητών και την πολυετή ομηρία των αναπληρωτών.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε πως ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο έχει θέσεις για όλα τα ζητήματα αλλά και μια διαφορετική πολιτική σε σχέση με τις υπόλοιπες παρατάξεις.

«Καλούμε τον κόσμο να διεκδικήσει τα δικαιώματα και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Κάνουμε προσπάθεια ώστε το ψηφοδέλτιο μας να πλαισιωθεί από πρωτοπόρους αγωνιστές και ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής και σε αυτή την λογική θα κινούμαστε για να πάρει ανάσα ο ζακυνθινός λαός» τόνισε ο κ. Κόκλας, που αναφερόμενος στα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη Ζάκυνθο εκτός από το Νοσοκομείο, υπογράμμισε και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης θύμισε τις «προειδοποιήσεις» του συνδυασμού για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και την αύξηση των δημοτικών τελών.

«Σήμερα που έχει μπει για τα καλά ο ιδιωτικός παράγοντας, ούτε τα σκουπίδια μαζεύονται, ούτε διαχείριση γίνεται και οι πολίτες πληρώνουν αδρά. Αυτός ο σχεδιασμός είναι απόρροια της κεντρικής πολιτικής και δεν αποτελεί εξαίρεση η Ζάκυνθος».

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ