ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ



Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτoαπασχολούμενους στο νησί μας, σε όλους όσους μοχθούν για την καθημερινή επιβίωση και σήκωσαν τα βάρη της κρίσης, σε όσους δυνάμωσαν την λαϊκή αλληλεγγύη.
Απευθυνόμαστε σε αυτούς που καταλαβαίνουν πως τα μνημόνια δεν τελειώσανε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τις λέξεις μετονομάζοντας τα σε «δεσμεύσεις» & «μεταρρυθμίσεις». Σε κείνους που καταλαβαίνουν ότι η «ΝΑΤΟϊκή αμερικανόστροφη αριστερά» ανέλαβε να υλοποιήσει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
Στους τίμιους αγωνιστές του μόχθου που νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί και δεν παραχωρούν τους αγώνες τους, τις αξίες και τα ιδανικά τους.



Σε όσους νιώθουν απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν εμπιστοσύνη στη ΝΔ και ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, πιστεύουν ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά.


Μπαίνουμε ήδη στην τελική ευθεία μιας μεγάλης και δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης, Μιας μάχης η οποία πρέπει να σηματοδοτήσει την αναγκαιότητα ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να περάσει στην αντεπίθεση. Να καταγράψει σαφή άνοδο στην Περιφέρεια Ιονίων Νησιών το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο λαός είναι αποφασισμένος να περάσει στο προσκήνιο, να διεκδικήσει αποφασιστικά ότι του ανήκει και να σημαδέψει τον πραγματικό αντίπαλο.
Στις εκλογές του ερχόμενου Μάη και στην Περιφέρεια Ιονίων Νησιών αρκετοί συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού. Ωστόσο, το κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός είναι ποια πολιτική στηρίζει, ποια η στάση του απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και τη διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική. Η στάση του στο κεντρικό ζήτημα της ανάπτυξης -από ποιόν και για ποιόν- που φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική διαχωριστική γραμμή. Στην τελική με ποιον τάσσεται ο καθένας, είτε έχει κομματική στήριξη, είτε εμφανίζεται ως δήθεν ανεξάρτητος…γιατί έχει πλέον πικρή πείρα ο λαός της Ζακύνθου πώς ανακυκλώνουν τα ίδια πρόσωπα με νέα αλισβερίσια και πώς τα πρόσωπα αυτά στήριξαν τις αντιλαϊκές πολιτικές όσο και αν υποκριτικά σήμερα παίρνουν απόσταση από την κεντρική πολιτική σκηνή…
Ο πραγματικός αντίπαλος είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και οι κυβερνήσεις που την στηρίζουν,  μαζί με τα ντόπια στηρίγματά τους στο νησί μας που υπηρέτησαν τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων στον Τουρισμό, θυσιάζοντας την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για τη βελτίωση της θέσης της λαϊκής οικογένειας, με απαραίτητα έργα υποδομής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής ή αντιπυρικής προστασίας.
Από αυτή την άποψη θεωρούμε ότι υπάρχει ένα κοινό νήμα, μια κόκκινη γραμμή που συνδέει όλες τις κάλπες. Τις κάλπες των Δημοτικών, των Περιφερειακών αλλά και των πολιτικών εκλογών, είτε είναι αυτές οι ευρωεκλογές είτε είναι οι βουλευτικές, ανεξάρτητα του πότε θα γίνουν.
Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση ήμασταν με συνέπεια μπροστά στην οργάνωση των αγώνων των εργατών, των συνταξιούχων, των σπουδαστών και μαθητών, των γυναικών, θέτοντας τα αιτήματά τους και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, διεκδικώντας λύσεις.
Στηρίξαμε τους αγώνες των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, για τη μείωση του κόστους παραγωγής, της βαριάς φορολογίας και των ασφαλιστικών τους εισφορών. Καταδικάσαμε την ποινικοποίηση των αγώνων τους.
Ζητήσαμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεσή του στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, καταθέσεων και εργαλείων δουλειάς.
Αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες της Περιφέρειας, των κυβερνήσεων και της ΕΕ για την απουσία σχεδιασμού, χρηματοδότησης και έργων προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας από τους σεισμούς, τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, και καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία, που δεν έγιναν δεκτές, αφού θεωρούν ότι αυτά τα έργα κοστίζουν, όπως λένε, εννοώντας, ότι δεν προσφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, θυσιάζοντας στην κυριολεξία τη ζωή και τις λαϊκές περιουσίες.
Απαιτήσαμε η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον, με χωροθέτηση νέου ΧΥΤΥ με ευθύνη του Κράτους, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη δημόσιων ν φορέων, χωρίς επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών, χωρίς επιχειρηματική ανάμειξη.
Βάλαμε προτεραιότητα τις δικές μας ανάγκες. Καταθέσαμε προτάσεις-διεκδικήσεις για κατασκευή σχολείων, παιδικών σταθμών, σπουδαστικών εστιών, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες δωρεάν. Δομών δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας, δημόσιων δωρεάν υποδομών Αθλητισμού, Πολιτισμού, για ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου σε δημόσιες-δημοτικές εκτάσεις, έργα Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Άρδευσης, την ανακατασκευή του Επαρχιακού & Αγροτικού Οδικού Δικτύου.
Αντιπαλέψαμε το θεσμικό πλαίσιο της Περιφερειακής & Τοπικής Διοίκησης, εκτός απ’ την απλή αναλογική στην εκλογή των συμβούλων, όπως διαμορφώθηκε με (Καποδίστρια, Καλλικράτη, Κλεισθένη Ι), γιατί δεν υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, αλλά του κεφαλαίου.
Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια και τους Δήμους, που πρέπει να είναι στο κεντρικό κράτος. Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Παιδείας, Υγείας - Πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένου με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό.
Διεκδικούμε μείωση και όχι αύξηση των ανταποδοτικών τελών, φόρων, στην προοπτική κατάργησής τους.

Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και της ανταπόδοσης των ΣΔΙΤ, των ΜΚΟ και των ΚΟΙΝΣΕΠ, καμία ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών της Περιφέρειας και δήμων.
Πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των αναγκών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων Περιφέρειας και δήμων, με αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Επιστροφή του συνόλου των παρακρατηθέντων πόρων σε Περιφέρεια και δήμους.

Μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, της άμεσης φορολογίας μισθωτών, συνταξιούχων, μικρών αγροτών και ΕΒΕ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Άμεσες προλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού με πλήρη και σταθερή εργασία. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων.

Η δική μας αντίληψη για τις δομές διοίκησης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο έχει τη βάση της σε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, που θεμελιώνεται στην εργατική εξουσία, στην κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, στον κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό και έχει κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να υπερασπισθούμε τον λαό μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, αλλά και να ηγηθούμε μιας τέτοιας προοπτικής ριζικών αλλαγών υπέρ του λαού, γι’ αυτό απαιτείται η ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και στους δήμους.

Αυτό το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου σας παρουσιάζουμε σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος του, το οποίο αποτελείται από ανθρώπους αγωνιστές από το εργατικό κίνημα, από το αγροτικό κίνημα, από τους αυτοαπασχολούμενους, από επιστήμονες που είναι στην υπηρεσία του λαού, από γυναίκες και νέους, από αγωνιστές που συμπορεύονται σ’ αυτόν τον δύσκολο μα ωραίο δρόμο του αγώνα μας, όχι μόνο στις πολλαπλές εκλογικές μάχες, αλλά και μετά από αυτές.
Στις εκλογές του Μαΐου του 2019 για την ανάδειξη νέας Περιφερειακής αρχής , πρέπει να δυναμώσει αποφασιστικά η “Λαϊκή Συσπείρωση” με το βλέμμα στις μάχες που θα δώσουμε για τις ανάγκες του ζακυνθινού λαού.
Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, που παρουσιάζουμε σήμερα από τη Ζάκυνθο, με την υποψήφια Περιφερειάρχη Αλεξάνδρα Μπαλού  είναι :


1. ΒΟΡΡΙΣΣΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ (ΣΙΑ) , Φαρμακοποιός, Αναπληρώτρια Αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ζακύνθου
2. ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, συνταξιούχος νοσηλεύτρια
3. ΣΟΥΛΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑ), Δημοτικός υπάλληλος
4. ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, Εφοριακός, Αν. Γραμματέας Γ.Σ. ΠΟΕ- ΔΟΥ, Αντιπρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων στις ΔΟΥ Αχαΐας- Ηλείας-Κεφαλληνιάς- Ζακύνθου
5. ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Συνταξιούχος δάσκαλος , Επικεφαλής  Επιτροπής Ειρήνης Ζακύνθου
6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, Τραπεζοϋπάλληλος, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου
7. ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Παιδίατρος
8. ΠΡΟΒΗΣ ΦΩΤΗΣ, Καθηγητής, Πρόεδρος Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ζακύνθου
9. ΣΤΡΟΥΖΑΣ ΤΑΚΗΣ, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ζακύνθου του ΚΚΕ
10. ΦΟΥΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ, Μουσικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου

Ζάκυνθος
4/4/2019