Περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού στη Ζάκυνθο


Θερμό ήταν το καλωσόρισμα των Ζακυνθινών στη νέα περιοδεία που άρχισε χθες η Αλεξάνδρα Μπαλού, μαζί με άλλα στελέχη της παράταξης, στο νησί μας



Η επικεφαλής του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσε τους πολίτες να προτάξουν τις δικές τους ανάγκες και επανέλαβε ότι η παράταξη θεωρεί θέματα προτεραιότητας αυτά της Υγείας και της Παιδείας. Έκανε σαφές ότι η υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι νίκη του λαού απέναντι στην ψευτιά, στις κίβδηλες υποσχέσεις, στους προσκυνημένους στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία θέλουν να επιβάλουν στα νησιά μας όρους ενετοκρατίας, σε όσους φανερά ή κρυφά διαμορφώνουν για τη νεολαία συνθήκες ζωής-λάστιχο, όπως έχει τονίσει. Η νίκη του λαού είναι η «νίκη με το κόκκινο γαρύφαλλο».

Η Αλεξάνδρα Μπαλού -που συνεχίζει την περιοδεία της στο νησί-  επισκέφθηκε χθες Δευτέρα τον  ΟΔΑΖ και περιοδευσε σε Κοιλιωμένο, Αγιο λεοντα και Σκουλικάδο

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη σήμερα Τρίτη στο  σταθμό «Stigma Radio» ανέλυσε τις θέσεις του συνδυασμού και τόνισε για τους εκλογικούς στόχους του: «Ο στόχος μας είναι να νικήσουμε. Να βγούμε πρώτοι. Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στους συνδυασμούς της πολιτικής που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, να απαλλαγεί από τη λογική του μικρότερου κακού, να συνταχθεί με την αγωνιστική δράση για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Ναι, ο λαός μπορεί να νικήσει!».

Σημείωσε ότι τα λαϊκά προβλήματα είναι ίδια σε όλα τα νησιά μας και ανέφερε χαρακτηριστικά για το προπαγανδιστικό φυλλάδιο που εν είδει απολογισμού εξέδωσε ο απερχόμενος περιφερειάρχης κ. Θ. Γαλιατσάτος: «Η μισή αλήθεια είναι ολόκληρο ψέμα». Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει ως προτεραιότητά της το θέμα της Υγείας και τη δραματική κατάσταση του τομέα αυτού στα νησιά μας, είπε μεταξύ άλλων, απαντώντας και σε ερώτηση για τις συνεργασίες που θα επιδιώξει η παράταξη στο νέο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων, αν αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις 26 Μάη και τελικά περιφερειακή Αρχή.

«Οι δομές και υποδομές στα Ιόνια νησιά είναι πάρα πολύ πίσω για την εποχή μας, τα λιγότερα χρήματα πάνε για τις ανάγκες του λαού, ενώ τα πολλά λεφτά πάνε κυρίως σε τομείς και κλάδους που επιθυμούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα», τόνισε επίσης. Ακόμη και οδικά έργα έχουν συχνά τέτοια λογική, εξήγησε. «Θα πορευτούμε με βάση τις θέσεις μας», σημείωσε για την επόμενη μέρα και τις συνεργασίες στο περιφερειακό συμβούλιο.

Στη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων συναντιούνται, όπως είπε, μικροί επαγγελματίες, αγρότες, ψαράδες, κτηνοτρόφοι, μαζί με εργατοϋπαλλήλους, επιστήμονες, γυναίκες, νέους. Συμμετέχουν στην παράταξη «πολλές δυνάμεις που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους πέραν του ΚΚΕ και συστρατεύονται με άξονα τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία», όπως ανέφερε σε διαφορα σημεία της συνέντευξης.
Σχετικά με τον ρόλο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σημείωσε ότι η υποστήριξή του αποτελεί εγγύηση και για όσους δεν το έχουν ψηφίσει ποτέ ότι η παράταξη θα εμμείνει στις θέσεις της υπέρ του λαού, των αναγκών του, των συμφερόντων του, των δικαιωμάτων του.