Άρθρο του Γιώργου Κωσταντίνου για τη σημασία των επερχόμενων εκλογών


 Οι τετραπλές εκλογές που έρχονται έχουν πίσω μια σειρά σοβαρών ζητημάτων τα οποία θα μας απασχολήσουν  έντονα το επόμενο χρονικό διάστημα.


 Η ανάπτυξη του τουρισμού στα Ιόνια νησιά, οι άθλιες εργασιακές σχέσεις, η υπολειτουργία του Νοσοκομείου Ζακύνθου, τα ζητήματα για το περιβάλλον, οι εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, οι εξελίξεις με την Αλβανία για την ΑΟΖ,  η άνοδος του ναζισμού και του φασισμού, και η υποτιθέμενη μεταμνημονιακή εποχή μπαίνουν στον καμβά της άμεσης πολιτικής επικαιρότητας.

Το ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα ανέδειξε ότι πέρα από τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε τόπος υπάρχει μια ενιαία πολιτική γραμμή η οποία κυριαρχεί από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους που κυριαρχούν στην Ε.Ε. και έχουν αντίκτυπο στην Περιφέρεια και το Δήμο. Έχουμε αναδείξει ότι η Ε.Ε. δεν είναι η γεωγραφική Ευρώπη των λαών αλλά είναι μια ένωση του κεφαλαίου, ένας μηχανισμός που γεννά τις κρίσεις, τη φτώχια και τους πολέμους.



 Οι τοπικές εκλογές με την αμεσότητα τη εξουσίας που ασκεί ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να απασχολεί τους περισσότερους, όμως οι κατευθύνσεις στην υλοποίηση ακόμα και στη χάραξη τη πολιτικής ενός Δήμου ή μιας Περιφέρειας πηγάζουν από την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις των κρατών μελών. Η ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές σημαίνει ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την Ε.Ε. για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, σημαίνει ΟΧΙ στο ρατσισμό, το φασισμό και την ακροδεξιά που αποτελούν εναλλακτικές μορφές διαχείρισης της δικτατορίας του κεφαλαίου.

 Στο επίπεδο της Περιφέρειας η σύγκρουση των συμφερόντων του κεφαλαίου είναι έντονη και έχει να κάνει με μια σειρά ζητημάτων, όπως η εξόρυξη των υδρογανανθρακών, οι μεγάλες αγοραπωλησίες στα ορεινά της Ζακύνθου, τα μέτρα σε αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία, η δημιουργία κατάλληλων σχολικών και αθλητικών υποδομών κ.α.

  Ζητήματα που η Λαϊκή Συσπείρωση  ανέδειξε μαζί με όλα τα σημαντικά θέματα που προέκυπταν όλο το προηγούμενο διάστημα και όχι μόνο λόγω επικαιρότητας ή εκλογών.
Στο επίπεδο του Δήμου μας η Λαϊκή Συσπείρωση συγκρούστηκε , διεκδίκησε, πρότεινε ,ανέδειξε και θα συνεχίσει να το κάνει.

 Άλλωστε αυτό που απέδειξαν με τη δράση τους και οι κομμουνιστές δήμαρχοι σε Πάτρα , Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία αλλά και οι περιφερειακοί και δημοτικοί μας σύμβουλοι είναι ότι δεν κρύβονται πίσω από τις αρμοδιότητες και δεν είπαν ποτέ ότι τα λαϊκά προβλήματα δεν είναι στην αρμοδιότητα τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους  , τους επαγγελματίες, τους αγρότες, το λαό τη Ζακύνθου σε αυτές τις εκλογές να κάνουν το μεγάλο βήμα, να περάσουν απέναντι και να κάνουν τη διαφορά, να παλέψουμε για το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο, που γεννιέται μέσα από τον αγώνα για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας.

 Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί μας σύμβουλοι  είτε ως εκλεγμένοι, είτε με τη δράση τους μέσα στο κίνημα έχουν σταθεί στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των λαϊκών  συμφερόντων, δεν εμφανίστηκαν τώρα με τις εκλογές και ούτε θα σταματήσουν να αγωνίζονται και μετά από αυτές και αυτό είναι κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές.

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης το Σάββατο 18 Μαΐου στην πλατεία Αγίου Μάρκου και ώρα 20:00 με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ μπορεί να είναι το πρώτο βήμα που θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση των συνδυασμών του ΚΚΕ στις  ευρωεκλογές και της  Λαϊκής Συσπείρωσης σε περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμο Ζακύνθου.


Γιώργος Κωνσταντίνου
Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας  του ΚΚΕ
Πρόεδρος Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου 
 Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων