Τα λύματα στις ακτές του νησιού, είναι η κορυφή του παγόβουνου της ανάπτυξης του τουρισμού


Το τελευταίο κρούσμα με τα πολλά λύματα στις ακτές του νησιού, είναι η κορυφή του παγόβουνου της ανάπτυξης του τουρισμού, που έχει στόχο τον ανταγωνισμό της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στον κλάδο. 

 Αυτός ο σχεδιασμός της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στην ουσία του άναρχος,δεν έχει ούτε τις αναγκαίες υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση, ΧΥΤΥ κ.α), καταπατούνται οι παραλιες και ο αιγιαλός ενώ καθημερινά παραβιάζονται οι νόμοι και δεν γίνεται κανένας έλεγχος από το αστικό κράτος και τις δομές του. 

Γι’ αυτή την κατάσταση είναι διαχρονικές οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων σήμερα ΣΥΡΙΖΑ, προχτές ΝΔ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που υπηρέτησαν και υπηρετούν αυτό το μοντέλο ανάπτυξης. Καμιά εμπιστοσύνη στους μεγαλοξενοδόχους - πολιτευτές που αποκτησαν όψιμα περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες, που εκτός των άλλων λυμαίνονται τις υποδομές που υπάρχουν και δεν επαρκούν και τις χρυσοπληρώνει ο λαός με τέλη. 

Η μόνη διέξοδος είναι η οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος θα έχει κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, με ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης στο περιβάλλον του νησιού ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και όλες. 

Από την Τομεακή Επιτροπή Ζακύνθου