Ανακοίνωση της Λαϊκής συσπείρωσης για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, στο δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου, της πρότασης ψηφίσματος καταδίκης της συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΠΑ

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζακύνθου  η "Λαϊκή Συσπείρωση" έθεσε το θέμα της καταδίκης της "Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας" με τις ΗΠΑ και εισηγήθηκε να ψηφιστεί το παρακάτω ψήφισμα:


<<Η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του "Στρατηγικού Διαλόγου" με τις ΗΠΑ, που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις, την ενίσχυση και την επέκτασή της.
Η "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας", όπως λέγεται, υπογράφτηκε  με την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Πομπέο στην Αθήνα. Στην πράξη μετατρέπει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα σε ορμητήριο των πολεμικών ιμπεριαλιστικών τυχοδιωκτισμών και ταυτόχρονα εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα και το λαό μας σε πολύ μεγάλους κινδύνους και την στοχοποιεί, αφού την κατατάσσει μεταξύ των "κρατών ανάσχεσης", μαζί με το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Ρουμανία, στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και άλλες χώρες. Γνωστό είναι πως έχει ετοιμαστεί η υποδομή για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων  πως η πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ εξασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή ή προστατεύει τη χώρα μας από την τουρκική επιθετικότητα, είναι αβάσιμες και ανιστόρητες.
Η Τουρκία ως ΝΑΤΟική δύναμη κλιμακώνει την επιθετικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, αμφισβητεί και παραβιάζει τα σύνορα. Με ευρωατλαντική ευθύνη επιβλήθηκαν η στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα και η τουρκική κατοχή στην Κύπρο, που διαιωνίζεται για 45 χρόνια με ευθύνη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζακύνθου είναι υπέρ της ειρήνης και της ανάπτυξης της κοινής πάλης των λαών, για την αμοιβαία, επωφελή συνεργασία, και απαιτεί:
Να καταγγελθεί τώρα η "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας", να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις
Όχι στα πυρηνικά στον Άραξο
Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ>>.


Το ψήφισμα, εκτός από τη λαϊκή συσπείρωση, υπερψήφισαν: O επικεφαλής του συνδυασμού «Ζάκυνθος με Φιλότιμο» Χρήστος Πάστρας και οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Αβραμης Παναγιώτης, Κόκορης Κώστας και Καμπίτσης Θεόδωρος που διαχώρισαν τη θέση τους από τις παρατάξεις που ανήκουν. Οι παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κλπ δεν στήριξαν το προτεινόμενο ψήφισμα, είναι μια γροθιά, όμως, όταν πρόκειται να στηρίξουν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και σχεδιασμούς, αντιλαϊκές επιλογές κτλ. 

Καλούμε το λαό της Ζακύνθου να βγάλει τα συμπεράσματά του και να βρίσκεται σε ετοιμότητα  γιατί οι επικίνδυνοι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί και το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτούς συνεχίζονται, οι πολεμικές εστίες στην περιοχή μας αυξάνονται.  Να απαιτήσουμε το ξήλωμα όλων των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων. Να στηρίξουμε την καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία που πραγματοποιείται από την επιτροπή ειρήνης Ζακύνθου σωματεία και άλλους φορείς έτσι ώστε να φτάσει σε κάθε γειτονιά, χωριό σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, παντού!
11/10/19