Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για το πολυνομοσχέδιο
                                               
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζακύνθου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε ψήφισμα αντιδρώντας στο “αναπτυξιακό" πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε:



«Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στο αντεργατικό πλαίσιο που διαμόρφωσε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει αυτήν την εβδομάδα προς συζήτηση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο-σκούπα, που με περισσό θράσος χαρακτηρίζει "αναπτυξιακό". Μέσα από τα άρθρα του νομοσχεδίου φαίνεται ξεκάθαρα ποια "ανάπτυξη" -και για ποιους- ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

Πληρώσαμε ακριβά την κρίση τους, τώρα μας καλούν να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους. Μία "ανάπτυξη" που θα επιτευχθεί: Με το τσάκισμα των μισθών, των ΣΣΕ που θα κρίνονται με βάση την ανταγωνιστικότητα του κλάδου, βάζοντας στον γύψο την απεργία, περιορίζοντας την συνδικαλιστική δράση, ορίζοντας τον υπουργό Εργασίας ως "ανώτατο άρχοντα", που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεμβαίνει στην λειτουργία των Συνδικάτων,

Παράλληλα  προωθεί τη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων, δίνοντας τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, "κατά την κρίση του" και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε εργολάβους  τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, τη καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Και όλα αυτά σε βάρος του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου
αυξάνοντας το κόστους για τις Λαϊκές οικογένειες.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο, κάθε δημοτική παράταξη, κάθε δημοτικό σύμβουλο, να πάρει θέση και να σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων του νησιού μας , καταγγέλλοντας το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Να διεκδικήσει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη όλων των αναγκών στις δημοτικές υπηρεσίες. Να ζητήσει την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.»

Πρώτος που τοποθετήθηκε για το ψήφισμα ήταν ο κ. Αρμένης, ο οποίος διαφώνησε με το ψήφισμα γιατί αναφέρονταν στις ευθύνες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και κατέθεσε προς ψήφιση  άλλο ψήφισμα (που δεν έκανε αναφορά στις ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) προσπαθώντας να συσκοτίσει για τους υπεύθυνους, για το ποιους εξυπηρετεί η καπιταλιστική ανάπτυξη και σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να αντιδρά ο λαός.

Λες και η επίθεση που δεχόμαστε είναι φυσικό φαινόμενο και όχι αποτέλεσμα  της πολιτικής που εφαρμόζουν κόμματα για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνταν συλλαλητήρια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, εργαζόμενοι από όλους τους δήμους της χώρας και του δήμου  Ζακύνθου βρίσκονταν σε απεργία. Την ίδια στιγμή οι εκλεκτοί των κομμάτων της πλουτοκρατίας και στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας, αναλαμβάνουν να παίξουν τον δικό τους πολύτιμο ρόλο για να αποπροσανατολίσουν, να θολώσουν τα νερά, να διευκολύνουν την κυβέρνηση να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα της.

Η δημοτική αρχή και οι άλλες παρατάξεις, όπως του κ. Γάσπαρου, που στηρίχθηκαν κυρίως από τη ΝΔ, η παράταξη του κ. Κασιμάτη που στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, και άλλοι που συνεργάζονται άψογα και ψηφίζουν μαζί όλα τα κρίσιμα για τα μεγάλα συμφέροντα στο νησί θέματα, καταψήφισαν το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Τελικά η  πρόταση  που υπερψηφίστηκε, ήταν αυτή του κ. Αρμένη.
Υπέρ του ψηφίσματος που κατέθεσε η λαϊκή συσπείρωση ψήφισαν, εκτός από τους 3 δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι επικεφαλής των συνδυασμών ΑΝΑΔΡΑΣΗ κ Ι. Αγαλιανός, και ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ κ Χ. Πάστρας.

Οι εργαζόμενοι και ο  λαός της Ζακύνθου ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

26/10/19