Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συγχώνευση των ΚΕΠ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συγχώνευση των ΚΕΠ
 26/10/2019

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη συγχώνευση των δύο ΚΕΠ,  του Αγίου Λουκά με αυτό του ΞΕΝΙΑ.


 Η τοποθέτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το θέμα ήταν ξεκάθαρη, και σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από αυτή των άλλων δημοτικών παρατάξεων, καταψηφίσαμε τη συγχώνευση.

Όλες οι άλλες παρατάξεις που συμφώνησαν στη συγχώνευση των ΚΕΠ, δε λένε λέξη για διεκδίκηση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού,  για τη βελτίωση της λειτουργίας των ΚΕΠ και για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του κοινού, δε λένε λέξη για διεκδίκηση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Στηρίζουν μια πολιτική που αποκλείει τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στο δήμο (σε όλες τις υπηρεσίες) συνεχώς μειώνονται.

 Όλοι μαζί είναι στην ίδια λογική: Οι λαϊκές ανάγκες είναι κόστος, τα δίνουμε όλα για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών. Και για να αναφέρουμε ένα στοιχείο που δείχνει τις προτεραιότητες τους: O δήμαρχος, στην αρχή της συνεδρίασης, έκανε ειδική αναφορά στους μεγαλοεπιχειρηματίες που συνάντησε και συζήτησε σχετικά με τα έργα στο λιμάνι και για την προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι διαφωνεί στη συγχώνευση των δύο ΚΕΠ και για τους παρακάτω λόγους :

α. Το ΚΕΠ στο ΞΕΝΙΑ δε μπορεί να εξυπηρετήσει ΑΜΕΑ.

β. Ο υπάρχων χώρος του ΚΕΠ στο ΞΕΝΙΑ δεν πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας, για παράδειγμα δεν διαθέτει ούτε τραπέζι για να μπορούν οι εξυπηρετούμενοι να συμπληρώνουν έγγραφα.

γ. Το ένα και μοναδικό ΚΕΠ, ειδικά το καλοκαίρι, θα δημιουργήσει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην  περιοχή του ΞΕΝΙΑ. Συνδημότες από ολόκληρες περιοχές της πόλης μας θα πρέπει να μετακινούνται στην άλλη άκρη της πόλης για να εξυπηρετηθούν.


δ. Το ΚΕΠ του Αγίου Λουκά είναι κοντά σε πολλές υπηρεσίες όπως ΙΚΑ,ΟΑΕΔ.

ε. Δε διαφωνούμε ότι το ΚΕΠ θα πρέπει να λειτουργεί και απόγευμα και Σάββατο, αλλά το πρόβλημα δεν θα λυθεί με την μεταφορά των υπαλλήλων του ΚΕΠ του Αγίου Λουκά στο ΞΕΝΙΑ. Ίσα ίσα, θα οξυνθεί το πρόβλημα, γιατί ο αριθμός των  υπαλλήλων που θα εξυπηρετούν τις ώρες αιχμής (δηλαδή τις ώρες που λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες)  θα είναι ο μισός σε σχέση  με πριν, ενώ οι εξυπηρετούμενοι δημότες θα είναι πολλαπλάσιοι .

Γι ’αυτό διεκδικούμε, να μη συγχωνευτούν τα δυο καταστήματα των ΚΕΠ, να διεκδικήσει ο Δήμος προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της λειτουργίας τους και να διευρυνθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.