Απόλυση εργαζόμενου και Περιφερειακού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης από τη FRAPORT. Και η Περιφέρεια σιωπά!!!

Μια εβδομάδα σχεδόν, μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (23/10/19) ήρθε η απόλυση του περιφερειακού συμβούλου Ιονίων νήσων, της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκου Γκισγκίνη από την εταιρεία «ESA Security Solutions», που διαχειρίζεται για λογαριασμό της «FRAPORT» την ασφάλεια του αεροδρομίου Κεφαλονιάς.



Έχει την αξία του να επισημάνουμε ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Π.Σ., όταν ο Νίκος Γκισγκίνης εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξε στην τοποθέτησή του τη διαφορά ανάμεσα στα παχυλά κονδύλια για την τουριστική προβολή σε αντίθεση με τα πενιχρά για την αντιπλημμυρική προστασία, η περιφερειάρχης απαντώντας είπε χαρακτηριστικά!
«… είσαι τυχερός που δουλεύεις στην Fraport και βλέπεις από μέσα τα καλά της ανάπτυξης...»

Αυτή λοιπόν είναι η άλλη όψη της “ανάπτυξης”. Ούτε “δίκαιη”, ούτε “βιώσιμη” απλά βάρβαρη.

Η εργοδοσία αποθρασυνόμενη απολύει τον εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης όχι μόνο επειδή ασχολείται με τα κοινά αλλά γιατί διεκδικεί τα δικαιώματά του.
Κύριος στόχος, η τρομοκράτηση των υπόλοιπων εργαζόμενων ώστε να δέχονται αδιαμαρτύρητα τις απλήρωτες υπερωρίες, τα ωράρια χωρίς ρεπό κάτω από το διαρκή εκβιασμό της απόλυσης και τη ζούγκλα των δίμηνων συμβάσεων.

Όπως επισημαίνει το ΕΚΚ-Ι «η απόλυση αυτή είναι καθαρά τρομοκρατική και εκδικητική καθώς πρόκειται για το μόνο συνάδελφο που απολύεται και ενώ υπήρχε δέσμευση από πέρυσι ότι το σύνολο των συναδέλφων θα σταματούσε να δουλεύει με δίμηνες και δεκάμηνες συμβάσεις οι οποίες θα μετατρεπόταν σε αορίστου χρόνου».

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους. Από τη μια η ιδιοκτήτρια των αεροδρομίων FRAPORT θησαυρίζει και από την άλλη οι εργαζόμενοι στο χώρο, δουλεύουν με 400 - 600 ευρώ κάτω από απαράδεκτες και αυταρχικές συνθήκες.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή (29/10/19) την Περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Η Περιφερειακή αρχή μπορεί να ταυτίζεται και να υπηρετεί αυτό το χαρακτήρα της ανάπτυξης και την παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, έχει όμως τεράστια ευθύνη να πάρει θέση απέναντι στην τρομοκρατική, αυταρχική απόλυση ενός εργαζόμενου και εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου.

Όχι γιατί διαφοροποιούμε τους εργαζόμενους, και ζητάμε προστασία μόνο για τους εκλεγμένους αλλά γιατί υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας να συνδικαλιζόμαστε, να συμμετέχουμε στα κοινά, να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι το κτύπημα των πρωτοπόρων εργαζομένων γίνεται για “παραδειγματισμό” των υπολοίπων.

Ως συνήθως εκτός από τα καλά τους λόγια καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχουν κάνει. Ζητάμε έκτακτη συνδεδρίαση του ΠΣ της ΠΙΝ για την ανάκληση της απόλυσης.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση παλεύουμε για την ανάκληση της απόλυσης για το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά μαζί με το Εργατικό Κέντρο Κ-Ι και τα άλλα εργατικά σωματεία.

Κέρκυρα, 31/10/19 Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της ΛΑ.ΣΥ. Ιονίων Νήσων