ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Για τους άνεργους που έμειναν απλήρωτοι στις γιορτές και την υποστελέχωση του ΟΑΕΔ στη Ζάκυνθο

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Για το μεγάλο αριθμό ανέργων που έμεινε απλήρωτος στις γιορτές και την υποστελέχωση του γραφείου ΟΑΕΔ Ζακύνθου


Μεγάλος αριθμός ανέργων στη Ζάκυνθο αναγκάστηκε φέτος τον χειμώνα να κάνει γιορτές χωρίς να έχει πληρωθεί το επίδομα που δικαιούνταν από τον ΟΑΕΔ.
Οι αιτήσεις των δικαιούχων ταμείου ανεργίας, στη Ζάκυνθο μόνο, ξεπέρασαν τις 8.000! Περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι άνεργοι πέρασαν τις γιορτές χωρίς το ταμείο, ενώ εκκρεμεί μέχρι σήμερα μεγάλος όγκος των αιτήσεων για έγκριση καταβολής του επιδόματος.
Στο νομό Ζακύνθου ο ΟΑΕΔ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στελέχωσης, γεγονός που έχουν αναδείξει κατ’ επανάληψη τα σωματεία του νησιού και το οικείο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο για πολλά χρόνια χωρίς ωστόσο να έχει επιλυθεί το πρόβλημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αιτήσεις για επεξεργασία διασκορπίστηκαν σε Αγρίνιο – Πάτρα – Μεσολόγγι – Ρίο- Τρίπολη- Ζάκυνθο και Ναύπακτο.
Τεράστιες είναι οι ουρές και η ταλαιπωρία των ανέργων έξω από τον ΟΑΕΔ σε καθημερινή βάση τόσο για την κατάθεση των φακέλων όσο και για την πληρωμή (παρουσία) με το λιγοστό προσωπικό να δουλεύει στα όρια της εξάντλησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο σε μια μέρα -13 Ιανουαρίου- δόθηκαν πάνω από 500 νούμερα για μια απλή παρουσίαση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει :
Για την άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους υπόλοιπους δικαιούχους;
Για την άμεση στελέχωση του γραφείου ΟΑΕΔ Ζακύνθου για να μην επαναληφθεί η ταλαιπωρία και καθυστέρηση των εργαζομένων ως προς την πληρωμή.

Οι Βουλευτές
Καραθανασόπουλος Νίκος
Παπαναστάσης Νίκος