Λαϊκή Συσπείρωση «Πάρτε συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία της υγείας του Ζακυνθινού λαού»

 



Στη Ζάκυνθο λόγω της πανδημίας έχει διαμορφωθεί σήμερα με μια εκρηκτική κατάσταση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την ίδια πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ απαξίωσης, συκοφάντησης και διάλυσης του ΕΣΥ, έχει την μεγαλύτερη  ευθύνη για την κατάσταση, αφού δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας,  όταν έπρεπε, αλλά ούτε και τώρα .

Το νοσοκομείου της Ζακύνθου παραμένει υποστελεχωμένο, όπως και τα κέντρα υγείας στα χωριά, δεν  κάνει τίποτα για τον συνωστισμό στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, super market, σχολεία, σχολικά λεωφορεία κ.α,  που αποδεικνύονται υγειονομικές βόμβες και δεν  παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του πληθυσμού. 

Η δημοτική αρχή άλλα και όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις  είναι συνυπεύθυνες γιατί συμφωνούν και υπερασπίζονται αυτή την πολιτική που όλα υπολογίζονται στη λογική του κόστους οφέλους.

Η  προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μείωση τελών και φόρων για τις λαϊκές οικογένειες και τους μικροεπαγγελματίες έμεινε στα χαρτιά λόγο της άρνησης της δημοτικής αρχής να την εφαρμόσει.

Την ίδια στιγμή τα παιδιά μας έχουν γίνει μπαλάκι με το άνοιξε – κλείσε των σχολείων. Πέρα από τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργούνται στην ψυχοκινητική τους ανάπτυξη, στη μορφωτική τους πρόοδο, είναι απροστάτευτη η υγεία τους όταν τα σχολεία λειτουργούν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο. Τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν με μέτρα που να προστατεύουν τα παιδιά μας (15άρια τμήματα, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, τακτικές απολυμάνσεις, επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό).

Και ενώ όλα αυτά είναι μια πραγματικότητα, οι εκκλήσεις στην ατομική ευθύνη κρύβουν την πραγματική αιτία του προβλήματος.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση απαιτούμε από την δημοτική αρχή και από την κυβέρνηση να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία της υγείας του Ζακυνθινού λαού:




ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Να εξασφαλισθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Λειτουργία των σχολικών μονάδων με 15μελή τμήματα, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, τακτικές απολυμάνσεις. Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας. Να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των μαθητών με όλα τα υγειονομικά μέτρα.

– Να υλοποιηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Ιουνίου του 2020 
 
– Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις  για όσο καιρό διαρκεί η πανδημία  και γενναία μείωση για το υπόλοιπο διάστημα. Απαλλαγή από τα ενοίκια των σχολικών κυλικείων.

– Να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα στους χώρους δουλειάς άμεσα. Να σταλούν άμεσα συνεργεία και να γίνουν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς του νησιού, καθως και στις πύλες εισόδου. 

– Να ενισχυθούν αποφασιστικά το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νησιού με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και την παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, με επείγοντα χαρακτήρα και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.