«Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς, το κούτελο στο χώμα! Χασίσι αν θες μετά χαράς, αλλ’ όχι ελεφτεριά!»

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 23/04/2021



Μπροστά στην 26η/06/2021, Παγκόσμια Ημέρα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αλλά και σε μια περίοδο  που το νησί μας βράζει από την εγκληματικότητα που είναι αποτέλεσμα της σάπιας τουριστικής ανάπτυξης (τύπου Λαγανά) που βιώνουμε τόσα χρόνια, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατέθεσε ψήφισμα, ώστε ο Δήμος μας να συμβάλει  με κάθε δυνατό τρόπο για να έχουν τα παιδιά μας αλλά και οι συμπολίτες μας “αντισώματα” να μην τσιμπάνε σε όλους αυτούς που τους θέλουν εξαρτημένους και ναρκωμένους.


Οι...«αυτοδιοικητικές», «ανεξάρτητες» δημοτικές παρατάξεις, όμως, ενοχλήθηκαν πολύ από το περιεχόμενο του Ψηφίσματος που κατέθεσε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Ψήφισμα το οποίο καλούσε το Δημοτικό  Συμβούλιο αφενός να συμβάλει με συγκεκριμένες πράξεις, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι δομές απεξάρτησης και πρόληψης στο νησί, και αφετέρου να πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά,  να καταδικάσει την  πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ που προωθούν την ναρκωκουλτούρα και την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, μετατρέποντας  εμάς και τα παιδιά μας σε θολωμένα και άβουλα άτομα, συμβιβασμένα με τη σημερινή βαρβαρότητα.


Με αστεία «επιχειρήματα», όπως ότι το ψήφισμα είναι κομματικό, ότι είναι ένα “ευχολόγιο” όπως μας είπε ο κύριος Δήμαρχος, ή ότι το ψήφισμα είναι ένας αχταρμάς όπως χαρακτηριστικά είπε ο κύριος Καλαμαράς της ΕΠΑΝΕΚΚIΝΗΣΗΣ, η Νεοδημοκρατικό-συριζαια Δημοτική Αρχή και οι υπόλοιπες παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν  να το ψηφίσουν,  ψηφίζοντας γενικά αναβολή του θέματος, μεταθέτοντας στο  μέλλον γενικά και αόριστα την συζήτηση, αρνούμενοι να πάρουν θέση επί της ουσίας των προτάσεων και διαπιστώσεων του Ψηφίσματος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.  Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψηφίσατε αναβολή, τα προβλήματα των τοξικοερξαρτημένων παιδιών και των οικογενειών τους στο νησί μας δεν επιδέχονται αναβολή!


Κύριε Δήμαρχε, εμείς ποτέ δεν έχουμε κρύψει ότι είμαστε συνδυασμός του ΚΚΕ. Κύριε Δήμαρχε και κύριοι του δημοτικού συμβουλίου που θέλετε να μιλάτε για ακομμάτιστη, ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση πότε πήγατε κόντρα, πότε  εναντιωθήκατε  (ούτε καν στα λόγια)  στην πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων  σας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζετε; Σας συμφέρει βέβαια να κρύβεστε πίσω από την τάχα μου «ανεξαρτησία» της τοπικής διοίκησης,να μην αντιμετωπίσετε τη δίκαιη δυσαρέσκεια του Ζακυνθινού λαού για τις πολιτικές των κομμάτων σας που είναι κοινή. Η ουσία δεν είναι αν μια πρόταση είναι κομματική, αλλά εάν αυτό που προτείνεται είναι καλό για τον τόπο μας και τα παιδιά μας ή όχι!

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι της Δημοτικής αρχής και λοιποί συνάδελφοί, σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας και μιλήστε ξεκάθαρα στο Ζακυνθινό λαό, σε αυτούς που σας στήριξαν στις τελευταίες εκλογές! Έχετε τεράστια ευθύνη! 


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ Ή ΟΧΙ τις προθέσεις και την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ; ΠΕΙΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ στα παιδιά μας, ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ του διαχωρισμού των ναρκωτικών σε σκληρά και μαλακά;   


Εμείς από τη μεριά μας, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, το ΚΚΕ δεν θα σταματήσουμε ούτε στιγμή να  αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλες τις εξαρτησιογόνες ουσίες,  να αποκαλύπτουμε τα κόμματα που θέλουν την νεολαία μαστουρωμένη για να μην αντιδρά και για να μην διεκδικεί. 


Καλούμε το Ζακυνθινό λαό,  και από αυτή τη συγκεκριμένη στάση  των άλλων συνδυασμών,  να βγάλει συμπεράσματα και να διεκδικήσει :


    •  Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες θεραπευτικές κοινότητες «στεγνών» προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια, ανάλογα με τις ανάγκες. Προγράμματα που θα στοχεύουν στην πλήρη απεξάρτηση και την ισότιμη κοινωνική επανένταξη, με εξειδίκευση στις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών.

    •     Ενίσχυση του ρόλου του Κέντρου Πρόληψης Στοργή. Να καλύψει η Δημοτική Αρχή  άμεσα τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς το Κέντρο.

    •    Ενίσχυση του έργου της “Στοργής”  για εφαρμογή προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.   

    •   Μέτρα για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, την προστασία των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. 

    •    Ενίσχυση της δωρεάν αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας των νέων ανθρώπων.

    •  Πολλαπλασιασμό των κέντρων ενημέρωσης, των προγραμμάτων δράσης στο δρόμο, των κέντρων υποστήριξης χρηστών με κρατική χρηματοδότηση.

    •  Παύση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας ιδιωτικών φορέων και ΜΚΟ στους τομείς Πρόληψης και Απεξάρτησης. Πρόληψη και απεξάρτηση δημόσια και δωρεάν για όλους, με ενίσχυση των προγραμμάτων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

    •   Όχι στη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης. Κανένας αντιεπιστημονικός διαχωρισμός των ναρκωτικών σε “σκληρά – μαλακά”.

    • Όχι στη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης. 

    • Μέτρα για την προστασία όλων των τοξικοεξαρτημένων από την πανδημία του κορωνοϊού.

    • Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης, με σκοπό την πρόληψη των υποτροπών και την ενδυνάμωση του κινήτρου θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης, ειδικά ενόψει μίας νέας καραντίνας.

    • Να δημιουργηθεί  στην Ζάκυνθο θεραπευτική κοινότητα στεγνού προγράμματος (ΚΕΘΕΑ).


Για την ιστορία εκτός από τους 3 κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης 5 δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων προς τιμή τους υπερψήφισαν το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης.


Αντί άλλου σχολιασμού, παραθέτουμε λίγους στίχους του μεγάλου Βάρναλη 

«Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς, το κούτελο στο χώμα! Χασίσι αν θες μετά χαράς, αλλ’ όχι ελεφτεριά!»