ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ


To  περιστατικό με την πτώση του στεγάστρου στο 2ο Γυμνάσιο, που από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, αναδεικνύει ακόμα μια φορά τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του  νησιού μας. 

Ας είμαστε ξεκάθαροι: ούτε η σημερινή Δημοτική Αρχή αλλά ούτε και οι προηγούμενες των κ. Κολοκοτσά και κ. Μποζίκη είχαν σαν προτεραιότητα τον έλεγχο και την συντήρηση των σχολείων μας!

Ο λόγος είναι ότι εφάρμοσαν και εφαρμόζουν  μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις του «Καλλικράτη» και του «Κλεισθένη» που θεσμοθέτησαν οι κυβερνήσεις  ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ : μετέφεραν τις αρμοδιότητες συντήρησης των σχολικών μονάδων στους Δήμους,  χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση, εφαρμόζοντας παράλληλα το δόγμα του κόστους-οφέλους και της ανταποδοτικότητας εις βάρος των παιδιών μας!

Παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις  της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, των Συλλογων Γονεων και της ΕΛΜΕΖ για ουσιαστική ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση των σχολείων, την λήψη άμεσων  μέτρων και την διεκδίκηση γενναίας χρηματοδότησης από την κυβέρνηση, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί ανερυθρίαστα να υποβαθμίσει το θέμα. Καλλιεργεί τον εφησυχασμό, ότι όλα από την μεριά της είναι καλώς καμωμένα, επιλέγοντας να αποκρύπτει και να μην ενημερώνει για την πραγματική κατάσταση. 

Όμως, η ανησυχία και η οργή των γονιών και του ζακυνθινού λαού για τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας αλλά και τα απαράδεκτα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορονοϊού που εφαρμόζονται, ειδικά την φετινή χρονιά, είναι μεγάλη!

Είναι υποχρέωση, λοιπόν, της Δημοτικής Αρχής να σταματήσει να ποιεί την νήσσαν! Οφείλει να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, για την πλήρη ενημέρωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του νησιού μας και την άμεση λήψη  των αναγκαίων μέτρων για να μην ξανακινδυνέψουν τα παιδιά μας!