ΚΚΕ: Με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου να δημιουργηθούν τα έργα και οι υποδομές που θα αφορούν την ασφάλεια και συντήρηση του «Ναυαγίου»

Ο τουρισμός συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που ο λαός μπορεί να καταλάβει πιο εύκολο τη λειτουργία του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού με το οποίο η κυβέρνηση έρχεται να παραδώσει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του τουρισμού προς ...«αξιοποίηση» νέες δασικές και ορεινές εκτάσεις, παραλίες, ακόμα και τις ιαματικές πηγές της χώρας. 


 Όπως εξήγησε, ο τουρισμούς συγκεντρώνει την «πίτα» στα χέρια λίγων αλυσίδων, όπως και τη γη με την αλλαγή χρήσης ακόμα και εύφορων γεωργικών περιοχών σε όλο και λιγότερα χέρια. Οι εργαζόμενοι βιώνουν διαρκώς άγρια εκμετάλλευση για τα κέρδη των ομίλων, ενώ δεν μπορούν να πάρουν ούτε μια μικρή ανάσα διακοπών. Επίσης, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες που λειτουργούν γύρω από τις μεγάλες επιχειρήσεις συνθλίβονται και το αστικό κράτος με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων παρέχει στους ομίλους του κλάδου ολοένα και περισσότερα προνόμια και ζεστό χρήμα. 

 Ο Νίκος Καραθανασόπουλος ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας της τελευταίας στιγμής, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση του περίφημου «Ναυαγίου» της Ζακύνθου στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, προβλέπει την σύσταση «Επιτροπής Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου», σε συνέχεια της προσπάθειας να δημιουργηθεί εταιρεία με την επωνυμία «Ναυάγιο Ζακύνθου Α.Ε.». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ απαίτησε να αποσυρθεί και να επανέλθει, προβλέποντας ρητά ότι με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου θα δημιουργηθούν όλα εκείνα τα έργα και οι υποδομές με την σύμφωνη γνώμη της τοπικής διοίκησης που θα αφορούν την ασφάλεια και συντήρηση του «Ναυαγίου», την προστασία του λουόμενων για τους οποίους θα εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση.