ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Την στιγμή που οι τοπικές συγκοινωνίες στο νησί έχουν υποβαθμιστεί πλήρως, η Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου  Α.Ε. απολύει 8 εργαζόμενους. 

Η απόφαση αυτή έρχεται την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των χωριών του νησιού μας  εξυπηρετείται με 2 μόλις δρομολόγια την ημέρα και μάλιστα όχι όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ενώ δεν υπάρχει δρομολόγιο που να εξυπηρετεί τη μετακίνηση από και προς το νοσοκομείο Ζακύνθου. Την ίδια στιγμή που ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι, ΑμΕΑ αλλά και εργαζόμενοι υφίστανται μεγάλη  ταλαιπωρία για τις μετακινήσεις τους ή υποχρεώνονται να πληρώνουν ταξί. Την ίδια στιγμή που στα σχολικά δρομολόγια οι μαθητές συνωστίζονται  με κίνδυνο την μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ταλαιπωρούνται αδικαιολόγητα όταν με ένα λεωφορείο καλύπτονται σχολεία διαφορετικών περιοχών και χωριών.


Κύριε Πρόεδρε, με βάση όλα τα παραπάνω, ζητούμε την  άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα

“Πλήρης ενημέρωση για τα προβλήματα στις τοπικές συγκοινωνίες και σχετική λήψη αποφάσεων για  τα  αστικά δρομολόγια του νησιού μας, αλλά και για στήριξη του σωματείου εργαζομένων του ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου στα δίκαια αιτήματα τους, για την ανάκληση των απολύσεων”,

διαφορετικά να τεθεί αυτό ως πρώτο θέμα  στην επόμενη τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Στη συζήτηση να παρευρεθούν εκπρόσωποι όλων των ενδιαφερόμενων φορέων, οργάνων και σωματείων (πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, Σωματείο εργαζομένων ΚΤΕΛ Ν . Ζακύνθου, Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου, Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου , ΕΛΜΕΖ, Ένωση Γονέων, Σύλλογος ΑμΕΑ, Σύλλογος Συνταξιούχων κα).

 


Ζάκυνθος, 14 /1 /2022

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Φώτιος Κόκλας

Διονύσιος Ρένεσης

Κωνσταντίνος Πλατυπόδης