T.E KKE ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΖΑΚΎΝΘΟΥ»

 






   Το νοσοκομείο Ζακύνθου αντιμετωπίζει σοβαρά και χρόνια προβλήματα. Από την εδώ και πάνω από 9 χρόνια λειτουργία του, μένει με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων υποστελεχωμένο, με σοβαρές ελλείψεις σε όλους τους τομείς. Το τελευταίο σοβαρό περιστατικό που έχει προκύψει από την τεράστια έλλειψη ιατρικού προσωπικού αφορά  την λειτουργία της ορθοπεδικής κλινικής, για τη λειτουργία της οποίας χρειάζονται 6 ιατροί αλλά υπηρετούν μόνο 2. Εδώ και τρεις μέρες, οι μοναδικοί δύο ορθοπεδικοί ιατροί που υπηρετούν σε αυτή βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ορθοπεδικός να αντιμετωπίσει τα συχνά περιστατικά που καταφθάνουν στο νοσοκομείο Ζακύνθου, ιδιαίτερα τώρα, που η κίνηση έχει τριπλασιαστεί και καθημερινά  συμβαίνουν πολλαπλά τροχαία ατυχήματα και άλλα σοβαρά περιστατικά.

Το Νοσοκομείο Ζακύνθου βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Από τις 64 θέσεις ειδικευμένων ιατρών που προβλέπονται στο Νοσοκομείο Ζακύνθου υπηρετούν μόλις 35. Αντίστοιχα υπηρετούν 6 ειδικευόμενοι στους 20 που απαιτούνται , ενώ είναι δεκάδες οι κενές θέσεις νοσηλευτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι συμβασιούχοι σε παράταση, άρα με το ένα πόδι εκτός του νοσοκομείου και σε καθεστώς ομηρίας. Οι κατά περιόδους αποσπάσεις γιατρών, όπως από το ΙΚΑ για την κάλυψη αυτών των κενών όχι μόνο δεν επαρκούν, αλλά ταυτόχρονα υποστελεχώνουν και τις δομές από τις οποίες έρχονται. Ταυτόχρονα υπολειτουργούν και άλλες υπηρεσίες υποστήριξης του νοσοκομείου, όπως η τεχνική υπηρεσία με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ταυτόχρονα και σημαντικές δυσλειτουργίες, από τον κλιματισμό μέχρι και σε σημαντικά ιατρικά μηχανήματα.  

Όσο και αν θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω του Βουλευτή να μας πείσει ότι όλα είναι καλά στο Νοσοκομείο, με πανηγυρικές ανακοινώσεις για ελάχιστες προσλήψεις, η πραγματικότητα δεν κρύβεται. Η πολιτική τους είναι αυτή που υποστελεχώνει τα νοσοκομεία, στέλνοντας πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές που ξεπηδούν σαν μανιτάρια στο νησί και θησαυρίζουν. Αυτό είναι το όραμα τους και για τα δημόσια νοσοκομεία, να λειτουργούν με τιμοκατάλογο, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Αυτή την πολιτική στηρίζει και υλοποίησε και ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατώντας μάλιστα με τη δημιουργία του πρώτου Νοσοκομείου ΑΕ.


Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας του λαού, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για ένα σύγχρονο, πλήρως ανεπτυγμένο και δωρεάν κρατικό σύστημα Υγείας-Πρόνοιας

Να δυναμώσει ο αγώνας για μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, ανάπτυξη όλων των απαραίτητων υποδομών και το σύγχρονο εξοπλισμό τους. Να λειτουργήσουν όλα τα περιφερειακά κέντρα υγείας και τα ιατρεία πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή και εισφορά για την Υγεία, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. Μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η ενίσχυση του παντού, και στις εκλογές μπορεί να δώσει προοπτική σε αυτό τον αγώνα. 


Οι κομμουνιστές θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για επαρκή χρηματοδότηση και πλήρη στελέχωση όλων των δομών υγείας του νησιού.

 

  Από την Τ.Ε. Ζακύνθου