Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΥΞΑΝΕΙ 20% ΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΑΡΑΤΣΩΝΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΛΑΟ

 

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική αρχή στο λαό του νησιού μας για την απαράδεκτη αύξηση της χρέωσης του νερού κατά 20% . 

Σαν να μην έφτανε  η ακρίβεια σε όλα τα βασικά είδη αλλά και στους λογαριασμούς ρεύματος και στα καύσιμα, έρχεται τώρα και η  Δημοτική αρχή να μειώσει κι' άλλο το ήδη πετσοκομμένο εισόδημα των Ζακυνθινών νοικοκυριών επιβάλλοντας ένα ακόμη χαράτσι.

Την ίδια στιγμή : 

Η  ΔΕΥΑΖ   και το δίκτυο ύδρευσης είναι σε κακή κατάσταση

Ειδικά του καλοκαιρινούς μήνες πολλά χωριά του νησιού μας λένε το νερό νεράκι για να είναι γεμάτες  οι πολυτελείς πισίνες των ξενοδοχείων . 

Ειδικά στις ορεινές περιοχές του νησιού μας το νερό δίνεται με το σταγονόμετρο και σε αρκετά σημεία  δεν υπάρχει δίκτυο και αναγκάζονται συμπολίτες μας  να αγοράζουν καθημερινά και πανάκριβα το νερό. 

Υπάρχουν μεγάλες διαρροές από βλάβες και το νερό σκορπίζεται για ημέρες στους δρόμους κ.α. 

Αυτή η εξέλιξη , το νέο χαράτσι στο νερό , έρχεται ως συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής που στηρίζουν και εφαρμόζουν οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ, που αντιμετωπίζουν το νερό ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό. Όλοι αυτοί στηρίζουν τη λογική της ανταποδοτικότητας και η διαχείριση του νερού αντί να είναι ευθύνη του κράτους,  να γίνεται από τις ΔΕΥΑ, που είναι επιχειρήσεις που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, για αυτό και είναι κοροϊδία που εμφανίζονται σήμερα να διαμαρτύρονται αφού είναι συνυπεύθυνοι στηρίζοντας αυτή τη πολιτική.

    Το νερό πρέπει να  είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και σήμερα πρέπει να παρέχεται  στο λαό  με επάρκεια , να είναι φθηνό και ποιοτικό ώστε να μπορούν να το απολαμβάνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, που σήμερα το στερούνται .


Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί : 


Όχι στην αύξηση στο νερό 

Την πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, ώστε να στελεχώσει την υπηρεσία ύδρευσης και όχι να χρυσοπληρώνουμε τους  εργολάβους.

Να επισκευαστεί ή όπου πρέπει να αντικατασταθεί το δίκτυο υδροδότησης.

Να συνδεθούν άμεσα με το δίκτυο περιοχές που δεν είναι συνδεδεμένες.

Να καταγραφούν και να ξεκινήσουν παρεμβάσεις και έργα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας του νησιού μας.

   Καλούμε τους Ζακυνθινούς και τις Ζακυνθινές να βγάλουν τα συμπεράσματα τους . Να σκεφτούν ποιος ευθύνεται που το εισόδημα τους δεν αρκεί ούτε για τα απαραίτητα. Να ενισχύσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση, την αγωνιστική σταθερή φωνή διεκδίκησης και αντιπαράθεσης με αυτή τη πολιτική. 



Ζάκυνθος 19 Δεκεμβρίου 2022