Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»


 Τους πρώτους έντεκα υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ του Σαββάτου η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ.

Την συνέντευξη άνοιξε ο γραμματέας της ΤΕ, Μιχάλης Νταβλούρος, που κάλεσε να συνεχιστεί και στις επερχόμενες εκλογές για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Ζακυνθίων, το βήμα που έγινε με την ενίσχυση του ΚΚΕ στο νησί, όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδός του πανελλαδικά, όπως και η συμπόρευση αρκετών νέων ψήφων με το κόμμα.

Υπογραμμίζοντας, πως εργατοϋπάλληλοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, νέοι και νέες στήριξαν το Κόμμα και στη Ζάκυνθο, δίνοντας του πάνω από 2.500 ψήφους, κάλεσε αυτή η συμπόρευση να μεγαλώσει, στηρίζοντας τους κομμουνιστές και όσους δίνουν τη μάχη μαζί τους και στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης, για να δυναμώσει και ο λαός με τις διεκδικήσεις του.

«Να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή αντιπολίτευση και στα όργανα της τοπικής Διοίκησης»

Στην παρέμβασή της, η υποψήφια Περιφερειάρχης, Αλεξάνδρα Μπαλού, αναφέρθηκε αρχικά στις εξελίξεις των τελευταίων καταστροφικών πυρκαγιών, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί το μυαλό όλων να μην βρίσκεται στα δεινά που υφίστανται τα λαϊκά στρώματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Κάλεσε, έστω και τώρα, να ληφθούν παντού, όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, που με ευθύνη των έως και σήμερα κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α.), αλλά και περιφερειακών και τοπικών αρχών, βρίσκεται απροστάτευτος απ’ την συνολική πολιτική κόστους – οφέλους που συνολικά υλοποιούν εις βάρος των αναγκών του.

Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί και στα Ιόνια Νησιά, σημείωσε πως με ευθύνη και των έως και σήμερα Περιφερειακών Αρχών των εκπροσώπων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α., το βάρος δίνεται στην ικανοποίηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και δράσεων, σε βάρος υποδομών, έργων και αναγκών συνολικά των εργαζομένων και του λαού.

«Σήμερα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, διοικούν οι δυνάμεις της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώντας την ταύτησή τους. Η κατάσταση στη ζωή στη Ζάκυνθο, στην Υγέια, τη σχολική στέγη, στις αθλητικές υποδομές, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στο οδικό δίκτυο, στην αντιπλημμυρική, αντισεισμική θωράκιση, έχουν την υπογραφή της πολιτικής της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, αλλά και της προηγούμενης, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΑΣΑ. Πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων», δήλωσε.

Τόνισε, πως η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους εκπροσώπους της στην Περιφέρεια και τους Δήμους, θα αποτελέσει τη μοναδική, μαχητική εναλλακτική για τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για την 100% μαχητική, εργατική αντιπολίτευση, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων σε Περιφέρεια και Δήμους, στην πολιτική που εφαρμόζουν από κοινού σε πολλές των περιπτώσεων.

«Αυτή η ψήφος μπορεί να ενισχύσει το ρεύμα αμφισβήτησης της αστικής πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, όλων των κομμάτων και των κομμάτων και των κομμάτων που υπηρετούν το κράτος του κεφαλαίου», είπε και κάλεσε το λαό να δώσει απάντηση στη συνολική πολιτική που ακολουθείται από αστικό κράτος, Ε.Ε. και όσους τους υπηρετούν, μεγαλώνοντας το βήμα που έκανε τον Ιούνιο, ακόμη και από όσους δίστασαν τότε να στηρίξουν το ΚΚΕ.

«Η Λαϊκή Συσπείρωση, ο συνδυασμός του ΚΚΕ και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι συνδυασμοί του σε όλους τους Δήμους και στο Δήμο της Ζακύνθου, είναι η μοναδική αγωνιστική επιλογή που μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και η νεολαία στα νησιά μας πέρα από το τι ψήφισαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές», επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω-κάτω, δυναμώνοντας το ρεύμα αμφισβήτησης, με αισιοδοξία και μαχητικότητα, μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογων και την ενίσχυση του ΚΚΕ».

Στάθηκε τέλος και τους υποψηφίους, υπογραμμίζοντας ότι είναι γνωστοί για τη δράση τους στο πλευρό και μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό σε όλα τα νησιά, αποτελούν μέρος των καθημερινών αγώνων του για τα δίκια τους.