Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Αλεξάνδρου Ρώμα

 


Η Δημοτική Αρχή του Nικήτα Αρετάκη άνοιξε ξανά στην κυκλοφορία την οδό Αλεξάνδρου Ρώμα λίγες μέρες μετά την πεζοδρόμησή της. Η απόφαση αυτή ήταν αποσπασματική,αψυχολόγητη και αποδεικνύει τον εχθρικό τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει τα προβλήματα των δημοτών, των επισκεπτών και των μικρών επαγγελματιών της πόλης.

Η πρόσφατη, όμως, πυρκαγιά στην Αλεξάνδρου Ρώμα έφερε ξανά στο προσκήνιο με τον πιο επιτακτικό τρόπο ένα άλλο φλέγον πρόβλημα, αυτό της έλλειψης ενός κεντρικού επιστημονικού σχεδίου πολιτικής προστασίας στη Ζάκυνθο. Η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει εδώ και χρόνια αυτό το ζήτημα, αλλά οι δημοτικές αρχές διαχρονικά δεν έχουν κάνει τίποτα για να το αντιμετωπίσουν!

Ο λόγος είναι ότι η προτεραιότητα κεντρικής, περιφερειακής και τοπικής διοίκησης είναι έργα και δράσεις που ενισχύουν το μοντέλο ανάπτυξης το οποίο εξυπηρετεί τη συγκέντρωση του τουριστικού προϊόντος σε όλο και λιγότερα χέρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της καθημερινότητας των εργαζομένων και των μόνιμων κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ζουν με την ταλαιπωρία της κυκλοφορίας και την έλλειψη υποδομών αλλά και το φόβο ενός απροόπτου ή ατυχήματος που μπορεί να κοστίσει ζωές!

Έφτασε, λοιπόν, η ώρα να πούμε “ως εδώ”! Η ζωή μας δε μπορεί να μπαίνει στο ζύγι της λογικής κόστους-οφέλους και του “πάμε κι όπου βγει”. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πορεία!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, θα εργαστούμε σκληρά ώστε να ξαναγίνει η πόλη μας ανθρώπινη, φιλική στους κατοίκους της και στα άτομα με αναπηρία με κατευθυνση:

- Την εύρεση χώρων στάθμευσης περιμετρικά της πόλης
- Δωρεάν δημοτικη συγκοινωνία μεσα στην πολη και προς το ΚΤΕΛ
- Υποδομές διευκόλυνσης  πρόσβασης ατόμων με αναπηρία ή μειωμένης κινητικότητας
-Δημιουργία ενός σχεδίου πολιτικής προστασίας που θα διασφαλίζει την πρόσβαση σε όλους τους δρόμους για πυροσβεστικά και ασθενοφόρα.

    Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και εκεί που έχουν την ευθύνη της διοίκησης όπως στην Πάτρα και εκεί που είναι μειοψηφία είναι στο πλευρό του λαού που αγωνίζεται και διεκδικεί. Δεν είπαν ποτέ ψέματα και δεν υποσχέθηκαν εύκολες λύσεις. Θα βρεθούν, όμως, στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα συμφέροντα του λαού και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων!

Η Λαϊκή Συσπείρωση
, λοιπόν, καλεί το λαο της Ζακύνθου σε πλατιά συσπείρωση, σε ένα πλατύ μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή ταξική πολιτική που γεννάει το σύνολο των προβλημάτων που ταλανίζουν τις λαϊκές οικογένειες του νησιού μας!