ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΤΣΙΛΙΒΙ

 


  Από την πρώτη στιγμή, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Κωνσταντίνου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φώτης Κόκλας και Κώστας Πλατυποδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Διονύσης Κεφαλληνός, βρέθηκαν στο σημείο της πυρκαγιάς. Μία πυρκαγιά που ήταν άκρως επικίνδυνη, διότι ξέσπασε μέσα σε κατοικημένη περιοχή, φαινόμενο το οποίο γίνεται όλο και πιο συχνό το τελευταίο διάστημα. 


    Ως Λαική Συσπείρωση έχουμε κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για την λήψη αναγκαίων μέτρων, ειδικά όσον αφορά την πρόληψη η οποία έχει πλήρως απαξιωθεί. 

Καλούμε την Κεντρική, την Περιφέρειακή, την τοπική Διοίκηση, έστω και τώρα, να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία του νησιού και των κατοίκων του. Επείγει να οργανωθεί ενημέρωση του κόσμου και προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου φαινομένου, και όχι να τρέχουμε εκ των υστέρων! 

Επείγει, επίσης, να ληφθούν μέτρα ασφαλείας και να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας με διάνοιξη περιαστικών και δασικών δρόμων, ύπαρξη κρουνών, και βέβαια ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επαρκές προσωπικό και κατάλληλα μέσα.

 Οι ζωές μας δεν είναι κόστος!