ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ» – ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ


 Ως Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνουμε την απαράδεκτη κατάσταση που έχει
διαμορφωθεί στην παραλιακή περιοχή Αγίου Διονυσίου- Αγίου Χαραλάμπη(«Ταμπάκικα»-Μάρκοβιτς), χώρο που μεταξύ άλλων φιλοξενεί και την εμποροπανήγυρη κατά τις ημέρες της εορτής του Αγίου Διονυσίου.

Οι συνθήκες που επικρατούν είναι άθλιες, χωρίς μέτρα υγιεινής και υποδομές για την υποδοχή και παραμονή μικροπωλητών και επισκεπτών σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση από το λιμάνι, γεγονός που έχει προκαλέσει και τη δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής. Ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση έχουν διαχρονικά το Λιμενικό Ταμείο, οι δημοτικές Αρχές και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς!

Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει μέριμνα για εγκαταστάσεις υγιεινής, με παντελή
ανυπαρξία τουαλετών, ενώ ο τόπος, με τη συγκέντρωση τόσου πλήθους ανθρώπων, είναιγεμάτος σκουπίδια.
Τέλος, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την ασφάλεια στην περιοχή, μια περιοχή επιβαρυμένη και από πλευράς κίνησης. Όλα αυτά συνιστούν ραγδαία απαξίωση της περιοχής αυτής που αποτελεί «φιλέτο», και είναι γνωστό ότι υπάρχει σχέδιο ιδιωτικοποίησής της μέσω του περάσματος στο ΤΑΙΠΕΔ!
Εκτιμάμε ότι εφαρμόζεται το γνωστό σχέδιο απαξίωση - ξεπούλημα!

Καλούμε, λοιπόν, τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει να κωφεύει και να αδιαφορεί
μπροστά στην άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας, ώστε να προστατευτεί η υγεία και η σωματική ακεραιότητα κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής. Για παράδειγμα, τοποθέτηση χημικών τουαλετών,έκτακτες παρεμβάσεις από την Υπηρεσία Καθαριότητας, πεζή καθαριότητα σε καθημερινή βάση, μέριμνα για την ασφάλεια των διερχομένων, ηλεκτροφωτισμός της περιοχής.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ποιότητα ζωής και τα δίκαια του λαού! Αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο ψήφου στις Τοπικές εκλογές του Οκτώβρη.

Για ένα Δήμο-στήριγμα στον λαό, με ζωντανές ανθρώπινες γειτονιές για τις ανάγκες των πολλών κόντρα στα κέρδη των λίγων, κόντρα στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση που υποχρηματοδοτεί τους δήμους και αδιαφορεί για τις ανάγκες μας.