Περιοδεία του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Κωνσταντίνου στα ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ- ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ- ΑΓΙΟΣ

 


                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 21 Αυγούστου, περιοδεία του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Κωνσταντίνου, με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στις γειτονιές Ταμπάκικα – Μάρκοβιτς – Άγιος.


    Συναντήσαμε δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση από τη διαχρονική αδιαφορία και την εγκατάλειψη της περιοχής, που φέτος οξύνθηκε ιδιαίτερα.
    Οι συνθήκες που επικρατούν, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, είναι άθλιες και απαράδεκτες χωρίς μέτρα υγιεινής και υποδομές για την υποδοχή και παραμονή μικροπωλητών και επισκεπτών. Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει μέριμνα για την οποιαδήποτε οργάνωση (τουαλέτες, σκουπίδια, καθαριότητα, κ.ά) μιας τέτοιου μεγέθους συγκέντρωσης ανθρώπων, με ορατό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και την υγεία των κατοίκων της γειτονιάς.

    Στην πλάτη των κατοίκων δημιουργείται μια διελκυστίνδα όσον αφορά την αρμοδιότητα για την περιοχή, στην οποία εμπλέκεται το Λιμενικό Ταμείο. Οι κάτοικοι της περιοχής πληρώνουν όμως πανάκριβα δημοτικά τέλη, όπως όλοι οι κάτοικοι της Ζακύνθου, και έχουν τη λογική απαίτηση η δημοτική αρχή να φροντίζει τη γειτονιά τους!

    Η Δημοτική Αρχή έχει ευθύνη, οφείλει να παρέμβει σε όποιον είναι τυπικά αρμόδιος και να διεκδικήσει ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε σήμερα η Δημοτική αρχή να αναλάβει την καθημερινή πεζή καθαριότητα, το πλύσιμο με οχήματα του Δήμου, και όποιες μικρές παρεμβάσεις στη περιοχή για την άμεση ανακούφιση των κατοίκων της!
    Θα είμαστε σε επιφυλακή και θα περιμένουμε να δούμε τα μέτρα που θα ληφθούν! Εμείς παλεύουμε για τις ανάγκες των πολλών, κόντρα στα κέρδη των λίγων!

    Προτεραιότητα της Λαϊκής Συσπείρωσης και τώρα αλλά και ως Δημοτική Αρχή είναι οι γειτονιές και τα χωριά, για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων. Θα προχωρήσουμε σε μείωση των ανταποδοτικών τελών στα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες και αύξηση του συντελεστή στα ξενοδοχεία 4* και 5* all inclusive, πολυκαταστήματα, αεροδρόμιο, τράπεζες κ.ά.
Ζάκυνθος 22 Αυγούστου 2023