Ολόκληρη η ομιλία του Γιώργου Κωσταντίνου στην παρουσίαση των θέσεων και υποψήφιων της Λαϊκής Συσπείρωσης


 Σήμερα εδώ, σε αυτή την αίθουσα ανταμώνουμε κόσμος που έχουμε βρεθεί στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες στο νησί μας. Ανταμώνουμε αγρότες, επιστήμονες, επαγγελματίες, φοιτητές μαθητές. Αγωνιστές μέσα από το γονεϊκό κίνημα, ΑΜΕΑ, εθελοντές φιλοζωικών οργανώσεων, συναγωνιστές με περιβαλλοντολογικές ανησυχίες, συναγωνιστές στην πάλη κατά των ναρκωτικών.


Σύντροφοι και φίλοι που ασπρίσαν τα μαλλιά τους μέσα στους αγώνες.
Συναγωνιστές και φίλοι που ακολούθησαν διαφορετική πορεία αλλά σήμερα καταλαβαίνουν πλέον την αναγκαιότητα της ταξικής πάλης που συνοψίζεται στο σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Σε όλους εσάς απλώνουμε με εμπιστοσύνη και χαμόγελο το χέρι του κοινού αγώνα και της προσπάθειας.
Ανταμώνουμε σήμερα με φοιτητές και μαθητές, με νέα παιδιά, με μαχητές της ζωής που εργάζονται από τα 16 τους στα κάτεργα του τουριστικού θαύματος χωρίς ρεπό χωρίς ωράρια!

Ανταμώνουμε σήμερα με όσους έχουν καθαρή ματιά που προβληματίζονται, σκέφτονται αλλά την ίδια στιγμή πνίγονται και φωνάζουν «φτάνει πια! Δεν πάει άλλο!»

Πάνω από όλα όμως σήμερα εδώ θέλουμε να χαιρετίσουμε όλους όσους κατεβαίνουν για πρώτη φορά με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και ξέρουν ότι θα παλέψουμε όλοι μαζί σκληρά για να δώσουμε ανάσα στο λαό μας κόντρα στις κατευθύνσεις των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών!
Γνωρίζουμε καλά ότι συμπορευόμαστε με συναγωνιστές που δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ κάνουν όμως σήμερα ένα βήμα κι εμείς οι κομμουνιστές με αίσθημα ευθύνης, με τίμιες και σταράτες κουβέντες θα σταθούμε μπροστά και θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους!

Μαζί θα πάμε κόντρα και στην ευρεία συναίνεση που έχουν τα κόμματα που υπερασπίζονται την κερδοφορία του κεφαλαίου. Μαζί θα σταθούμε εμπόδιο στο περαιτέρω ξεζούμισμα των ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης,

Καλός είναι ο Δήμος που βάζει σε προτεραιότητα και παλεύει για τις ανάγκες των φτωχών και αδυνάτων, ο Δήμος και η δημοτική αρχή που παλεύει για τις ανάγκες των πολλών κόντρα στα συμφέροντα των λίγων.



Για αυτόν ακριβώς το λόγο καλούμε σήμερα από αυτό το βήμα τους εργαζόμενους στον τουρισμό, που τους ξεζουμίζει καθημερινά το ξενοδοχειακό κεφάλαιο, τους μικρούς επαγγελματίες  που δεν τα βγάζουν πέρα με τα δυσβάσταχτα έξοδα (περιλαμβανομένων και των δημοτικών τελών), των αγροτών που εξαφανίζονται, των επιστημόνων που στενάζουν, να μην σταθούν αντίθετοι προς τα πραγματικά και συλλογικά τους συμφέροντα ψηφίζοντας τους συνδυασμούς και τους εκπροσώπους του τουριστικού κεφαλαίου στη Ζάκυνθο αλλά να ψηφίσουν με νου, καρδιά και αποφασιστικότητα τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που έρχεται, ήδη εκφράζεται μια πιο ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών, νεανικών και λαϊκών δυνάμεων στα ψηφοδέλτια της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για το Δήμο Ζακύνθου και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το θετικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών όσον αφορά την άνοδο του ΚΚΕ δημιουργεί νέα δεδομένα. Ειδικά στη Ζάκυνθο, η άνοδος του Κόμματος ήταν συγκλονιστική, η μεγαλύτερη στη χώρα, με εκατοντάδες νέες ψήφους και το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά!

Στην ίδια κατεύθυνση ώθηση δίνει και η πρωτοπόρα δουλειά που γίνεται στον Δήμο της Πάτρας με μπροστάρη τον κομμουνιστή δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.
Εκτιμάμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις η Λαϊκή Συσπείρωση να αποτελέσει το αποκούμπι σε πλατιές λαϊκές μάζες, να γίνει η δημοτική αρχή των πολλών στη Ζάκυνθο, κόντρα στην απογοήτευση και τον συμβιβασμό, απέναντι στην λογική του “δεν αλλάζει τίποτα”.

Κάθε μέρα που περνάει επιδεινώνεται η κατάσταση στα ζητούμενα της καθημερινότητας, την καθαριότητα και την  διαχείριση των απορριμμάτων, την ύδρευση-αποχέτευση, τη σχολική στέγη, τους ελεύθερους χώρους και τις αθλητικές υποδομές, στον πολιτισμό, στη φροντίδα προς τις κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες, όπως τους τοξικοεξαρτημένους και τα ΑΜΕΑ.

Ο πολιτισμός τύπου Λαγανά με τα ναρκωτικά και τα νοθευμένα ποτά είναι ξένος προς το Ζακυνθινό πολιτισμό! Οι παραδόσεις του νησιού μας συνδέονται με την ποίηση των Σολωμού, Κάλβου και Φώσκολου, του πρωτοπόρου διαφωτιστή Αντώνιου Μαρτελάου, των συγγραφεων Μουτσά-Μαρτινέγκου και Ξενόπουλου, με το συνθέτη της εθνικής αντίστασης τον Αλέκο Ξένο, με το ρεμπελιό των ποπολάρων, το κόμμα των Ριζοσπαστών, με τους σύγχρονους αγώνες του λαού μας, της εργατικής τάξης, των αγροτών κ.ά.

Η αλήθεια είναι ότι ο λαός της Ζακύνθου έχει πλέον πλούσια πείρα. Δεν πείθουν κανένα οι καραμέλες περί “αυτοδιοίκησης’, “νέων υποψηφίων χωρίς κομματική ταυτότητα”, ¨προβλημάτων που δεν έχουν χρώμα”. Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι Δήμοι και Περιφέρειες είναι τοπικός κρατικός μηχανισμός που εφαρμόζει τις κεντρικές πολιτικές Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολιτικές στις οποίες συμφωνούν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν. Γι’ αυτό, άλλωστε, τόσα χρόνια δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνυπάρχουν στελέχη των κομμάτων αυτών στις ίδιες παρατάξεις! Βγάζει μάτι η ανοικτή και υπόγεια στήριξη από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στις παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο με ευθεία παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, υποψηφίων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή δήθεν ανεξάρτητων υποψηφίων, πολλές φορές σπρώχνοντας υποψηφίους σε διαφορετικές παρατάξεις που όμως ακουμπούν σε αυτά τα κόμματα, όπως είχε γίνει και με τον κ. Αρετάκη!

Στον ίδιο δρόμο και οι “τεχνοκράτες” ή “άνθρωποι της αγοράς”, που δήθεν θα “νοικοκυρέψουν” το Δήμο. Τους δοκιμάσαμε όλους και ξέρουμε: όσοι είναι με αυτή την πολιτική, στρέφονται ενάντια στο λαό!

Για τον ίδιο λόγο και στην Πάτρα μαζεύτηκαν Μεγάλη Παρασκευή στελέχη από τη ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και κανόνισαν να συνασπιστούν στον 2ο γύρο στην Πάτρα εναντίον του Πελετίδη για να ρίξουν τον αγωνιστή δήμαρχο. Ο λαός όμως για 3η τετραετία θα τους χαλάσει τα σχέδια.

Οι άλλες δημοτικές παρατάξεις λοιπόν, συμφωνούν και εφαρμόζουν μια πολιτική η οποία:
➢ μειώνει διαρκώς την κρατική χρηματοδότηση στους Δήμους, (ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ). Αποδέχονται ότι μετά το Κράτος και ο Δήμος θα βάζει φόρους στο λαό. Για αυτούς τους πρόσθετους αντιλαϊκούς φόρους καμαρώνει ο Δήμαρχος Ο κ. Αρετάκης μιλώντας για το οικονομικό απόθεμα του Δήμου από αυτή την επιπλέον φοροληστεία προέρχεται.
➢ Προωθεί την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών λειτουργιών, υπηρεσιών και τομέων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, ο ηλεκτροφωτισμός και η ύδρευση, ώστε να κερδίζουν μονοπωλιακές εταιρείες και εργολάβοι. Για να εξυπηρετήσουν το στόχο αυτό και αρνούμενοι να συγκρουστούν με την πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ, δεν αντιδρούν στη συρρίκνωση του μόνιμου προσωπικού, την υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών και την άλωση των εργασιακών σχέσεων, με μεγάλο ποσοστό δημοτικών υπαλλήλων να είναι συμβασιούχοι με ολιγόμηνες συμβάσεις! Γνωστή και η επίθεση του κ. Αρετάκη στα εύκολα θύματα τους εργαζόμενους σε Δήμο, καθαριότητα, ΔΕΥΑΖ.
➢ Συνεχίζει την απροκάλυπτη φοροασυλία των μεγάλων επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών ομίλων.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η τραγική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πλατιών στρωμάτων, η εγκατάλειψη και η αδιαφορία για βασικά προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Τα κονδύλια τίθενται ξεκάθαρα στην υπηρεσία των λίγων! Η πραγματικότητα είναι αδιάψευστος μάρτυρας:
Γειτονιές και χωριά μένουν για μέρες χωρίς νερό, ενώ και το λίγο που παρέχεται είναι υφάλμυρο και κακής ποιότητας. Οι βλάβες στο απαρχαιωμένο δίκτυο είναι συνεχείς και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τα ελάχιστα συνεργεία. Πρόσφατα, η μελέτη αφαλάτωσης στο ΔΣ της ΔΕΥΑΖ φωτογραφίζει παραχώρηση σε αντίστοιχη εταιρεία διαχείρισης υδάτων όπως στην Κεφαλονιά.
Το δίκτυο της αποχέτευσης είναι υπό κατάρρευση, ενώ η ανέγερση μεγάλων ξενοδοχείων χωρίς δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης κάνει εφιαλτική την κατάσταση.
Τα σκουπίδια πνίγουν το νησί αποτελώντας πραγματική υγειονομική βόμβα,  μετά την ιδιωτικοποίηση και την παραχώρηση της διαχείρισής τους στην εταιρεία “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ”.
Ο κ. Αρετάκης την ώρα που έβγαζε κηρύγματα περί οικονομίας και χρηστής διαχείρισης και απαξίωνε εσκεμμένα την αποκομιδή μη επιδιορθώνοντας χαλασμένα δημοτικά απορριμματοφόρα, υπέγραφε σύμβαση με την εταιρεία ΞΕΝΟΣ στη λογική «δεν γίνεται τίποτα». Αξιοσημείωτο είναι ότι η εταιρεία ΞΕΝΟΣ είχε επενδύσει σε απορριμματοφόρα πολύ πριν την υπογραφή της σύμβασης, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά
Τα χρήματα που τρώνε οι μονοπωλιακές εταιρίες στα σκουπίδια και τον ηλεκτροφωτισμό και το πλεόνασμα της δημοτικής αρχής αφήνουν στο περιθώριο έργα που τα έχουμε ανάγκη όπως:
Τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων,  εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών μας.
Χώροι αθλητισμού ανύπαρκτοι αδιαφορία για τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους χώρους πολιτισμού, πρασίνου, πλατείες, παιδικές χαρές και κάθε τί απαραίτητο για την αναψυχή και την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μας είναι εγκαταλελειμμένοι ή απλώς δεν υφίστανται.
Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί είναι υποχρηματοδοτημένοι, με ακατάλληλες υποδομές, ελλείψεις σε παιχνίδια και υλικά, θέτοντας σε κίνδυνο τα νήπια.
Δεν υφίσταται καμιά μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων των κοινωνικών δομών, η φροντίδα -υλική και ψυχολογική- προς τους κοινωνικά αποκλεισμένους, τους τοξικοεξαρτημένους, τους ανέργους, τις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής -και όχι μόνο- βίας, τα ΑΜΕΑ, τους Ρομά είναι ελάχιστη και στηρίζεται στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στις αντίστοιχες δομές.

Η παρέμβασή μας προβάλλει τις διαφορετικές ιεραρχήσεις μας για τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών! Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Ακόμα και εκεί που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου, όπως στην Πάτρα, είμαστε, στην πραγματικότητα, αντιπολίτευση σε ένα αντιλαϊκό κράτος, σε ένα κράτος εχθρικό στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Η διαφορά μας όμως έγκειται στο ότι ενεργοποιούμε το λαό ώστε να γίνει πρωταγωνιστής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και δε θυσιάζουμε τις λαϊκές ανάγκες για να θησαυρίσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το παράδειγμα της Πάτρας, με την επιτυχημένη διοίκηση του Δήμου από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δείχνει το δρόμο. Θα ασκήσουμε κοινωνική πολιτική και θα διεκδικήσουμε  να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτών, να δοθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα των υπηρεσιών, των σχολείων, των ελεύθερων χώρων, των κοινωνικών δομών του Δήμου. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παλέψει προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων  επειδή δεν έχει δεσμεύσεις από τα κάθε λογής συμφέροντα.

Νερό
Το νερό από βασικό κοινωνικό αγαθό έχει μετατραπεί σε ακριβοπληρωμένο και ακατάλληλο εμπόρευμα όχι μόνο για τον άνθρωπο, αλλά για τα φυτά και τα ζώα,.. Οι ΔΕΥΑ, από τη φύση τους και στο πλαίσιο αυτής της όλο και αντιλαϊκότερης πολιτικής που επιβάλλει κανόνες τιμολόγησης νερού, μετατρέπονται σε πλήρως ανταποδοτικές επιχειρήσεις ενώ σχεδιάζεται η εκχώρηση τους σε ιδιώτες. Με λίγα λόγια, δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και το βάρος της λειτουργίας, της μισθοδοσίας των εργαζομένων, της συντήρησης – εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης πέφτει αποκλειστικά στο λαϊκό νοικοκυριό.
Η κατεύθυνση των “πράσινων επενδύσεων”, το Green New Deal, η “Πράσινη Κοινωνική Συμφωνία”, όχι απλώς δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά τα επιδεινώνουν. Χαρακτηριστικό είναι πως – με πρόσχημα τον “περιορισμό της σπατάλης” – η Οδηγία – Πλαίσιο της ΕΕ του 2000 “για το νερό” και οι μετέπειτα διευκρινιστικές Οδηγίες το εμπορευματοποιούν περαιτέρω, αυξάνουν το κόστος του για το λαό και προωθούν καπιταλιστικές επενδύσεις στον κλάδο. Αυτήν την πολιτική θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες παρατάξεις σε Δήμο και Περιφέρεια, πιστές και υπάκουες στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όπως και σε όλες τις προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις, παρά τις φραστικές αντεγκλήσεις ή και διαφορετικούς τρόπους εμπορευματοποίησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ενιαία τιμολόγηση των υδάτων που αποφάσισε ήδη απ’ το 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η εφαρμογή της οποίας οδήγησε σε υπέρογκες αυξήσεις στις χρεώσεις νερού για το λαό.
Εμείς απέναντί σε όλους αυτούς, αγωνιζόμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, στην ανταποδοτικότητα από δημοτικές ή διαδημοτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Λέμε όχι στην επιβάρυνση του λαού που καλείται να πληρώνει ξανά και ξανά. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα παρέχει ελαφρύνσεις με μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΖ για τα λαϊκά στρώματα και αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις όλων των κλάδων.
Πρώτη προτεραιότητα μας μια ολοκληρωμένη μελέτη για τη διαχείριση των υδατικών πόρων προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων που θα διερευνά την εφαρμογή τεχνητού εμπλουτισμού (προσδιορισμού θέσεων των γεωτρήσεων εμπλουτισμού), αλλά και θα προσδιορίζει τις ποσότητες και την ποιότητά του επιφανειακού νερού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν (από φράγματα ανάσχεσης ή/και λιμνοδεξαμενές),.
Παράλληλα, θα προβούμε σε επανασχεδιασμό του δικτύου, ώστε στο σύνολό του να διέρχεται από δημόσιο χώρο (και όχι ιδιοκτησίες) και να είναι προσβάσιμο από τις δημοτικές υπηρεσίες για συντήρηση. Θα προχωρήσουμε σε επισκευές και αντικατάσταση του μεγαλύτερου μέρους του δικτύου, κυρίως αυτού των αμιαντοσωλήνων, αλλά και των πολύ παλιών τμημάτων του.


Ανακύκλωση - Σκουπίδια
Θα υλοποιήσουμε Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων που περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της συλλογής, συγκέντρωσης και επεξεργασίας των απορριμμάτων, με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή για την ανακύκλωση. Το πρόγραμμα θα βασίζεται στη μείωση του όγκου των σκουπιδιών με διαλογή στην πηγή κυρίως στις all inclusive μονάδες με κάδους ανακύκλωσης οργανικού υλικού και υπόλειμμα. οι Δήμοι και οι δημότες δεν έχουν ευθύνη για την πλήρη αποτυχία του ιδιωτικοποιημένου συστήματος ανακύκλωσης -γενικότερα της διαχείρισης απορριμμάτων- και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην κατασκευή των εργοστασίων επεξεργασίας αποβλήτων και όλων των έργων και δράσεων για τον περιορισμό των αποβλήτων. Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση του προγράμματος ανακύκλωσης του Δήμου άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό και ειδικότερα τη στήριξη του επιχειρησιακού του σχεδίου για διαλογή στην πηγή. Επίσης θα θέσουμε τα προβλήματα με το σύστημα της ανακύκλωσης στην ΚΕΔΕ και θα αναδείξουμε την αδιέξοδη πορεία της ΕΕΑΑ και συνολικά του συστήματος ανακύκλωσης. Ως δημοτική αρχή
Οι κυβερνήσεις κάνοντας πλάτες στους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν εφαρμόζουν καν τη νομοθεσία που οι ίδιες έχουν ψηφίσει. Έτσι οι κυβερνήσεις επιβάλλουν πρόστιμα στους δήμους, για μη ορθή λειτουργία της ανακύκλωσης, όταν οι όμιλοι που με τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες τους επιβαρύνουν το περιβάλλον δεν πληρώνουν για αυτές το αντίτιμο που ούτως ή άλλως εισπράττουν από τους καταναλωτές! Επειδή συμφέρει τα μονοπώλια του κλάδου, θάβουν την ανακύκλωση και προωθούν την καρκινογόνα καύση, που προκαλεί προβλήματα υγείας, όπως αποδεικνύει και η περίπτωση του Βόλου.

Βιώσιμη Πόλη
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα ανοίξει τη συζήτηση, την επόμενη τετραετία, ώστε να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο για μια πόλη φιλική σε όλους τους κατοίκους της. Οι χρήσεις γης, το κυκλοφοριακό, ο αρχιτεκτονικός χαρακτήρας της πόλης, οι πεζοδρομήσεις, οι ποδηλατόδρομοι, τα πεζοδρόμια, τα ηλεκτροκίνητα αστικά λεωφορεία, η χρήση βασικών δημόσιων υποδομών, η προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, το παραλιακό μέτωπο από το Κρυονέρι ως το Αργάσι, οι χρήσεις κεντρικού λιμένα Ζακύνθου, οι χώροι πρασίνου, οι παιδικές χαρές, οι χώροι άθλησης και πολιτισμού, κ.ά αποτελούν για εμάς ενιαίο χωροταξικό σύνολο, που θα περιλαμβάνονται στο παραπάνω σχέδιο με μοναδικό γνώμονα την ελεύθερη πρόσβαση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των λαϊκών στρωμάτων.
Ολοκληρωμένο σχέδιο αντισεισμικής θωράκισης της πόλης και του νησιου. Για αυτό το λόγο θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση 12/8
Στο πρόγραμμά μας εντάσσουμε και την πραγματοποίηση Λαϊκών Συνελεύσεων σε γειτονιές και χωριά με σκοπό την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και την επίλυση θεμάτων

Εξορύξεις
Ειμαστε αντίθετοι σχέδια εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο με υφαρπαγή του
φυσικού πλούτου προς όφελος μονοπωλιακών ομίλων της ενέργειας με καταστροφή του θαλάσσιου πλούτου χωρίς επιστροφή και χωρίς κανένα όφελος στη χρήση ενέργειας από τα λαϊκά στρώματα.

Δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για:


  • Δραστική μείωση των δημοτικών τελών για να ανακουφιστούν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, η εργατική τάξη και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες με ταυτόχρονη αύξηση συντελεστών σε 5* 4* all inclusive, αλυσίδες Super Market, Τράπεζες, πολυκαταστήματα κ.ά. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη σε χαμηλοσυνταξιούχους, ΑμΕΑ, ανέργους και ευπαθείς ομάδες.
  • Απόδοση στους Δήμους των έως σήμερα παρακρατημένων από τον κρατικό προϋπολογισμό πόρων, πλήρης κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών.
  • Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού στο Δήμο, σε μόνιμη και σταθερή βάση με πλήρη δικαιώματα.
  • Διαχείριση των απορριμμάτων από ενιαίο κρατικό φορέα με βάρος στην ανακύκλωση με διαλογή στη πηγή, χωρίς ιδιωτικοποίηση έργων και υπηρεσιών και αναλογική επιβάρυνση των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.
  • Συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και διεκδίκηση κατασκευής νέων για την κάλυψη των αναγκών. Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Υποδομές για αρρώστους και ηλικιωμένους, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, τοξικοεξαρτημένους, κοινωνικά αποκλεισμένους
  • Παιδικές κατασκηνώσεις με ευθύνη του Δήμου για τα παιδία των εργαζομένων
  • Μέτρα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό και αθλητισμό που αποτελούν ανάγκη και όχι πολυτέλεια.
  • Καμία δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού ή μπλοκάρισμα φορολογικής ενημερότητας και πλειστηριασμοί για χρέη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας προς τον Δήμο, ούτε διακοπή νερού.
  • μάχη ενάντια στο τεράστιο πρόβλημα των ναρκωτικών που ταλανίζει δεκάδες οικογένειες στη Ζάκυνθο που δίνουν ένα κρυφό και μοναχικό αγώνα χωρίς καμία στήριξη
  • καμία διακοπή ρεύματος, κανένας πλειστηριασμός σπιτιών και μικρών επαγγελματικών καταστημάτων.
  • Στήριξη στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, και του αγώνα τους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με αυξήσεις μισθών με τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής.
  • Στήριξη των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών των αγροτών με ελαφρύνσεις από τα τέλη και με άλλες παρεμβάσεις

Σε αυτή την κατεύθυνση οι κομμουνιστές και όλοι οι συναγωνιστές που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να αγωνιζόμαστε για όλα αυτά που μας αξίζουν.
Πιστεύουμε στην δύναμη του λαού μας.


Μαζί με αυτόν έχουμε την δύναμη, την αποφασιστικότητα να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα όσο ισχυρά κι αν είναι. Να τα αλλάξουμε όλα! Να ξαναεπιστρέψει η ελπίδα, η δύναμη, η αγωνιστικότητα και το χαμόγελο  στο λαό της Ζακύνθου.