Ενθουσιώδης η εκδήλωση της παρουσίασης του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Ζακύνθου- κατάμεστο το Πνευματικό Κέντρο

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την Κυριακή 6 Αυγούστου στις 9μμ στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Δημοτικές Ενότητες και τις Κοινότητες Ζακύνθου ενόψει των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών του Οκτωβρίου.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο χαιρέτισε ο δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου ο υποψήφιος Φώτης Κόκλας, ο οποίος αναφέρθηκε στη στάση της παράταξης για όλα τα μείζονα θέματα που απασχόλησαν τους δημότες την προηγούμενη τετραετία και την αντιπολίτευση που ασκήθηκε από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Ζακύνθου Γιώργος Κωνσταντίου ανέλυσε λεπτομερώς τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης .

Τόνισε ότι το περιβόητο πλεόνασμα του Δήμου προέρχεται από τη καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος, μέσω των δημοτικών τελών και από την προκλητική ασυλία που απολαμβάνουν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες (5αστερα, 4άστερα, all inclusive) που ευθύνονται για τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών.

Υπογράμμισε τις ευθύνες τόσο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής όσο και των υπολοίπων παρατάξεων που αρνούνται να συγκρουστούν με τις κεντρικές επιλογές των κυβερνήσεων που διαχρονικά αφήνουν το δήμο με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να δημιουργείται ανάγκη για ανάθεση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην απαράδεκτη κατάσταση της παρεχόμενης ύδρευσης και τονίστηκε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ως Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στη συντήρηση και την επισκευή του δικτύου και σε ολοκληρωμένη μελέτη, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του νερού.

Για το ζήτημα των απορριμμάτων
/ανακύκλωσης ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής η οποία σε αγαστή συνεργασία με τις υπόλοιπες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της κομβικής αυτής δημοτικής υπηρεσίας επιβαρύνοντας τα λαϊκά στρώματα του νησιού με υπέρογκα τέλη.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τονίστηκε
ότι στόχος της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι να μειώσει τα τέλη για τα λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες και αντίστοιχα να προχωρήσει σε αυξήσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις ξενοδοχειακές (5αστερα, 4άστερα, all inclusive), οι οποίες άλλωστε παράγουν τεράστιο όγκο απορριμμάτων.

Ξεκαθάρισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει σε πρώτο πλάνο τις λαϊκές ανάγκες σε πολιτισμό, άθληση, φροντίδα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΑΜΕΑ, τοξικοεξαρτημένοι, άνεργοι).

Ο Γ. Κωνσταντίνου κάλεσε και σε στήριξη του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με υποψήφια Περιφερειάρχη την Αλεξάνδρα Μπαλού.
    
Τέλος, παρουσιάστηκαν τα πρώτα 159 ονόματα των υποψηφίων για το Δήμο και τα Κοινοτικά Συμβούλια.








ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ