ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΟΔΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ


Μέσα στο βούρκο, τη δυσωδία και τη λασπολογία των ημερών, που δείχνουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι μόνο τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων και του τόπου δεν θέλουν να κουβεντιάσουν, εμείς επιμένουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας, να τα αποκαλύπτουμε και να παλεύουμε ώστε να λυθούν προς όφελος των Ζακυνθινών. Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με υποψηφίους και επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Κωνσταντίνου, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΦΟΔΣΑ και του Βιολογικού στην περιοχή του Αεροδρομίου. 

    Για μια ακόμα φορά ντράπηκε και η ντροπή!
    Το έγκλημα που συντελείται δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια, η λέξη ντροπή χάνει το νόημά της. Βουνό τα ανακυκλώσιμα μαζί με τα σκουπίδια! Ο χώρος έχει μετατραπεί σε μία τεράστια χωματερή, ενώ θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν τραγικά τα περίφημα “πράσινα σημεία” που διαφημίζουν Δήμος και Περιφέρεια.
    Άδεια κουφάρια, ένας πολύτιμος κτιριακός και μηχανολογικός εξοπλισμός που σαπίζει! Ερείπιο το παλιό εργοστάσιο ανακύκλωσης με τις μηχανές γεμάτες υλικά, δώρο του ιδιώτη-προπομπού της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. προς τον Ζακυνθινό λαό με τις ευλογίες και την απόφαση της τότε Δημοτικής αρχής του κ. Κολοκοτσά, με την συναίνεση της παράταξης του κ, Αρμένη, της τότε περιφερειακής αρχής του κ. Γαλιατσάτου και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (όλα με την γνωστή λογική “δεν γίνεται αλλιώς - εχουμε μνημόνια, δεν γίνονται προσλήψεις προσωπικού - μονόδρομος η ιδιωτικοποίηση”)...

    Επί 4 χρόνια ο κ. Αρετάκης κατέστρεψε συνειδητά τον εξοπλισμό του Δήμου, πολύτιμα μηχανήματα, είτε αχρηστεύοντάς τα είτε κάνοντάς τα δώρο στην ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε., όπως το μηχάνημα σύνθλιψης ογκωδών αντικειμένων, με σκοπό την παραχώρηση στην ΞΕΝΟΣ  Ανώνυμο Εταιρεία της αποκομιδής των απορριμμάτων, με τις ευλογίες της κυβέρνησης της ΝΔ, του βουλευτή της ΝΔ κ. Ακτύπη και της περιφερειάρχη κας Κράτσα.
    Παρέα με τα σκουπίδια και με τους τεράστιους αρουραίους δουλεύουν οι εργάτες της καθαριότητας, αυτοί που μαζεύουν τα σκουπίδια μας, χωρίς γάντια, μάσκες, ρούχα, χωρίς εμβόλια, χωρίς αποδυτήρια και με προσωπικό, αντί μόνιμο, να εργάζεται με τις γνωστές 8μηνες συμβάσεις!

    Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Βιολογικό ο οποίος λειτουργεί από το φιλότιμο των εργαζομένων και μόνο, με την Δημοτική Αρχή να είναι καθαρά απέναντί τους από την πρώτη στιγμή.
    Ένας Βιολογικός τον οποίο κρατάνε ζωντανό 30 χρόνια οι εργαζόμενοί του, χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό, με ελάχιστα μέσα και με ελάχιστο επιστημονικό προσωπικό, με ό,τι μπορούν να συντηρήσουν οι ίδιοι, ζώντας μες την βρώμα, τα σκουπίδια που πνίγουν την περιοχή και τα ποντίκια. Επιπλέον, από τον Αύγουστο, η LEVANTE FERRIES ναυτιλιακή εταιρεία αρνείται να μεταφέρει την λυματολάσπη με το δρομολόγιο καυσίμων και η Δημοτική Αρχή του κ. Αρετάκη, όπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι Στασινόπουλος, Τσουρουνάκης, “τηρούν σιγή ασυρμάτου”.
 
    Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να χύνεται μερικώς διυλισμένο υγρό και όχι καθαρό νερό στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη, με αποτέλεσμα τις δυσώδεις οσμές που διαπιστώνουν όλοι οι κάτοικοι από την περιοχή του Ρόιδου μέχρι τον Άγιο Χαραλάμπη αλλά και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας τους.
     Τελικά, η περιοχή Ρόιδου - Αεροδρομίου έχει μετατραπεί σε μία ανεξέλεγκτη υγειονομική βόμβα! Οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, με την μετατροπή της σε μία ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη χωματερή, συνδέονται με τα σχέδια των δημοτικών αρχών διαχρονικά για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων και του βιολογικού.
        Η Λαϊκή Συσπείρωση με τους εκλεγμένους συμβούλους της, τόσο στο Δήμο όσο και στην Περιφέρεια, έφερνε συνεχώς το θέμα προς συζήτηση, όμως συναντούσε την αδιαφορία των υπολοίπων συνδυασμών.
 Φτάνει πια, δεν πάει άλλο!!
    Γι’ αυτό, στις εκλογές που έρχονται είναι μεγάλη ευκαιρία να υπάρξει μαζική υπερψήφιση της Λαϊκής Συσπείρωσης για να αλλάξουμε πορεία, να αλλάξουν οι προτεραιότητες! Να μπουν επιτέλους σε προτεραιότητα οι ζωές μας απέναντι στα συμφέροντα των λίγων οι οποίοι λυμαίνονται πραγματικά τον τόπο. Παλεύουμε για το συμφέρον των πολλών, ώστε να να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, κόντρα στα συμφέροντα και στις πολιτικές που μας επιβάλλουν!
    

Ο υποψήφιος Δήμαρχος,
Γιώργος Κωνσταντίνου.