Η προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)



Μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με υποψήφια περιφερειάρχη την Αλεξάνδρα Μπαλού και στον Δήμο Ζακύνθου με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Κωνσταντίνου, έστειλε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Ζάκυνθο το βράδυ της Πέμπτης.

Στην πλατεία Αγίου Μάρκου, όπου μίλησαν η Αλ. Μπαλού και ο Γ. Κωνσταντίνου, βρέθηκαν εργαζόμενοι, νεολαία, λαϊκός κόσμος όλων των ηλικιών, που έδωσαν δυναμικό - μαχητικό «παρών», δείχνοντας αποφασιστικότητα να φτάσουν σε κάθε λαϊκό σπίτι τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να πέσουν πολλά περισσότερα στις κάλπες.

Τονίζοντας ότι μπορούν και πρέπει να πιάσουν τόπο τα αισιόδοξα μηνύματα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, τόσο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όσο και στη Ζάκυνθο, απέναντι στους υπολογισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ και των αστικών κομμάτων, η Αλεξάνδρα Μπαλού, σημείωσε: «Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη! Μπορούμε να τους κάνουμε να πάθουν αυτό που τρέμουν με τα ψηφοδέλτια "Λαϊκής Συσπείρωσης" με το κόκκινο γαρίφαλο να γεμίζουν τις κάλπες! Γιατί ξέρουμε και μπορούμε. Ξέρουμε και να παλεύουμε και να νικάμε. Με πράξεις και όχι με λόγια. Μαζί με τον λαό στους αγώνες, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω - κάτω. Οι δικές μας προτεραιότητες είναι οι ανάγκες του λαού. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας, να απαιτούμε όλα όσα μας αξίζουν, ζωή και δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινα ωράρια, μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας για τον λαό και αύξησή της για το κεφάλαιο, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε κρίσιμες υπηρεσίες όπως είναι αυτές της Περιφέρειας. Ναι, θέλουμε σύγχρονες υποδομές και έργα με σχεδιασμό σε όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για τις ανάγκες εργαζομένων και λαού».

Υπογράμμισε πως «απαιτούμε αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση με τον απαραίτητο προσεισμικό έλεγχο και των δημόσιων κτιρίων και ειδικά των σχολείων, αλλά και των υποδομών Υγείας, των κτιρίων των Πανεπιστημίων. Αντιπυρική προστασία, προσλήψεις και χρηματοδότηση των Δασικών Υπηρεσιών, της Πυροσβεστικής. Ενίσχυση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας με προσωπικό και μέσα. Διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο το περιβάλλον. Να μην προχωρήσει η άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ που οξύνει την ενεργειακή φτώχεια και συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων. Θέλουμε Υγεία χωρίς να μας χαρατσώνει, χωρίς μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων. Ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, με σταθερή κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών και όχι με τα ψίχουλα που κατευθύνονται μέσω του ΕΣΠΑ».

Αναφέρθηκε στο αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης που διαμόρφωσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. και επισήμανε: «Γνωρίζουμε τη διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης όπως και την πολιτική της ΕΕ που θέτουν σε προτεραιότητα τις ιεραρχήσεις του κεφαλαίου και έχουν μη επιλέξιμα τα έργα που αφορούν στις ανάγκες του λαού. Όμως δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό. Είμαστε εδώ, για να συγκρουστούμε με αυτήν την πολιτική, διεκδικώντας πόρους, χρηματοδοτήσεις, σχεδιάζοντας και αξιοποιώντας πόρους με κατεύθυνση τις ανάγκες του λαού. Θέλουμε, μπορούμε και ξέρουμε, το αποδεικνύει το φωτεινό παράδειγμα της Πάτρας. Η ελπίδα βρίσκεται στην ήττα του ρεαλισμού της υποταγής στα λίγα, του ρεαλισμού των σωτήρων και Μεσσίων που οδηγεί στην απογοήτευση. Ναι, είναι και εφικτό, γιατί ο λαός μπορεί να φέρει τα πάνω. Μπορεί να δυναμώσει την ελπίδα, να αλλάξει τους συσχετισμούς με εμπιστοσύνη στη δύναμή του, με την οργάνωση των αγώνων του».

Για τη στάση υποψηφίων των αστικών κομμάτων στην Περιφέρεια η Αλ. Μπαλού σημείωσε: «Όλοι τους, στηρίζουν την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Περιφέρειας και των δήμων, την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες και όλων των έργων σε εργολάβους. Στηρίζουν μια ανάπτυξη που έχει στο επίκεντρο την κερδοφορία των λίγων. Τη βαφτίζουν πράσινη αλλά στην πραγματικότητα είναι μαύρη για τις ζωές μας και για το ίδιο το περιβάλλον. Υπηρετούν πιστά την πολιτική "κόστους - οφέλους" για τους επιχειρηματικού ομίλους που οδηγεί στην έλλειψη σημαντικών έργων υποδομής και πολιτικής προστασίας, στην παράδοση "φιλέτων γης" στα μεγάλα συμφέροντα. Γι' αυτό δεν αποτελεί έκπληξη στα ίδια ψηφοδέλτια να βρίσκονται αγκαλιά στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ. Πανελλαδικά και τοπικά υπάρχει ένας τέτοιος συμβιβασμός ανάμεσα στα επιτελεία των αστικών κομμάτων που κατέληξαν σε συμπράξεις στελεχών από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ  με τέτοιον τρόπο που "χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα". Και κάνει ...αόρατα τα "σύνορα" ανάμεσά τους».

Η Αλ. Μπαλού τόνισε πως «έχουμε κάνει ήδη πολλή δουλειά. Όμως έχουμε αστείρευτη αντοχή, κουράγιο και επιμονή. Πάμε στις τελευταίες μέρες που απομένουν, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να φτάσουν χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι και νέες στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Απλώνουμε το χέρι να βαδίσουμε μαζί, ενωμένοι, τον δρόμο της τιμής και του αγώνα».


Ο Γιώργος Κωνσταντίνου τόνισε πως «ανταμώνουμε σήμερα με όσους έχουν καθαρή ματιά, που προβληματίζονται, σκέφτονται, αλλά την ίδια στιγμή πνίγονται και φωνάζουν "φτάνει πια! Δεν πάει άλλο!". Σήμερα ανταμώνουμε όλοι όσοι αποφασίσαμε ότι θα παλέψουμε μαζί σκληρά για να δώσουμε ανάσα στον λαό μας, κόντρα στις κατευθύνσεις των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών!

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα όσους έκαναν το βήμα και για πρώτη φορά μπήκαν στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης"! Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συμπολίτες μας, ανώνυμους και επώνυμους, που ανοικτά στηρίζουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση"! Χαιρετίζουμε την Πρωτοβουλία Στήριξης στον Δήμο Ζακύνθου με τους δεκάδες επώνυμους συμπολίτες μας όπου υπογράφουν ανοικτά υπέρ μας και τους καλωσορίζουμε στον αγώνα μας!

Καλός και όμορφος δήμος για τη δική μας αντίληψη, είναι ο δήμος που βάζει σε προτεραιότητα και παλεύει για τις ανάγκες των φτωχών και αδυνάτων, ο δήμος και η δημοτική αρχή που παλεύει για τις ανάγκες των πολλών κόντρα στα συμφέροντα των λίγων».



Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα στο νησί, στη σημασία της εκλογικής μάχης της Κυριακής και καυτηρίασε πως «βγάζει μάτι η στήριξη της ΝΔ και στις τρεις παρατάξεις Στασινόπουλου, Αρετάκη, Τσουρουνάκη, με πρωτοκλασάτα στελέχη που δεν θα δρούσαν χωρίς την άδεια της ΝΔ και του βουλευτή της ΝΔ κ. Ακτύπη. Σιγή ασυρμάτου για αυτές τις εξελίξεις από τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας. Η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, αν και δεν έβγαλε ανακοίνωση στήριξης στο ψηφοδέλτιο του Τσουρουνάκη, στελέχη της φιγουράρουν στο ψηφοδέλτιό του. Αντίστοιχα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποψήφιοι με τον Τσουρουνάκη σε δήμο και σε χωριά, δίπλα σε υποψηφίους που έχει τοποθετήσει ο βουλευτής Ακτύπης, και κάνουν την πάπια, με το πρόσχημα της ελεύθερης επιλογής τάχα μου στον δήμο.

Από την άλλη πλευρά ανοικτά πλέον ο πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ βγαίνει υπέρ του άλλου ακομμάτιστου τάχα μου συνδυασμού του κ. Στασινόπουλου, που έχει και την ανοικτή στήριξη του Καπετάνιου. Επειδή τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλη φορά, είναι τρία ψηφοδέλτια με την ανοικτή και υπόγεια στήριξη των συμφερόντων των ξενοδόχων και σχηματίστηκαν με την ευθεία παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ κ. Ακτύπη με το παραμύθι των ανεξάρτητων και πολυσυλλεκτικών υποψηφίων. Έχουν ως στόχο να ελέγξουν δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση στον δήμο παρέα με τη συνδιαλλαγή στην Περιφέρεια, για να εξυπηρετήσουν τη στρατηγική της ΝΔ και των μεγαλοξενοδόχων στο νησί».

Ο Γ. Κωνσταντίνου κάλεσε τον λαό να μη δείξει εμπιστοσύνη σε όλους όσοι ευθύνονται για τα προβλήματά του και τόνισε: «Και εδώ στη Ζάκυνθο μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά! Όλοι με τα ψηφοδέλτια στο χέρι κάνουμε τη νύχτα - μέρα να φτάσουν παντού. Ναι, μπορούμε να είμαστε στον 2ο γύρο, να νικήσει ο λαός μας!».