Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ του Μαχαιράδου.




Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη  παράσταση διαμαρτυρίας  ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ του Μαχαιράδου.
Πρόεδροι  των κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής,  δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Εργατ/κού Κέντρου και  σωματείων του νησιού και  κάτοικοι βρέθηκαν στο κεντρικό ταχυδρομείο του νησιού όπου έθεσαν το αίτημα να μην κλείσει το κατάστημα του Μαχαιράδου και στη συνέχεια επισκέφτηκαν την Αντιπεριφέρεια , το γραφείο του Βουλευτή Ζακύνθου και το γραφείο του  Δήμαρχου Ζακύνθου καταθέτοντας υπόμνημα.



Η απόφαση για το κλείσιμο του ταχυδρομείου λήφθηκε δίχως να υπολογίζονται οι ανάγκες των κατοίκων που εξυπηρετεί  παρέχοντας υπηρεσίες ταχυδρομικές, χρηματοοικονομικές και ταχυμεταφορών, που περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, πληρωμές συντάξεων, πληρωμές λογαριασμών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, κτλ.
Οι κάτοικοι  του χωριού αλλά και των γύρω χωριών που εξυπηρετούνται από αυτό το γραφείο  είναι ανάστατοι, καθώς η καθημερινότητα τους  γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Η ταλαιπωρία για τους κατοίκους είναι δεδομένη, με βάση και τις δυσκολίες που υπάρχουν, όπως οι αποστάσεις, το οδικό δίκτυο, η αραιή ή ανύπαρκτη συγκοινωνία, οι ανάγκες εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων, των αναπήρων που δεν χρειαζόταν να μετακινούνται αλλά τους εξυπηρετούσαν οι υπάλληλοι και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή των ενοτήτων που εξυπηρετεί το γραφείο του Μαχαιράδου.



  Απαιτούμε να γίνει δεκτό το αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής , που εξυπηρετεί το γραφείο, για να μην κλείσει  αλλά αντίθετα να αναβαθμιστεί  για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα είμαστε στο πλευρό των κατοίκων, των περιοχών που θίγονται από αυτή την εξέλιξη, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες και θα είμαστε σε ετοιμότητα για όποια δράση αποφασιστεί ενάντια στο κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Μαχαιράδο.
 Ζάκυνθος 22/11/2023