Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου ενάντια στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης

 


Με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ζακύνθου, εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, στη συνεδρίασή του στις 23 Νοέμβρη,  ενάντια στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ.

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

 Το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του, στο κλείσιμο των  ΕΛΤΑ του Μαχαιράδου και Κατασταρίου


Η απόφαση για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων λήφθηκε δίχως να υπολογίζονται οι ανάγκες των κατοίκων που εξυπηρετούν το συγκεκριμένο ταχυδρομικό καταστήματα, παρέχοντας υπηρεσίες ταχυδρομικές, χρηματοοικονομικές και ταχυμεταφορών, που περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, πληρωμές συντάξεων, πληρωμές λογαριασμών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, κτλ.
 Η ταλαιπωρία για τους κατοίκους και τους μικροεπαγγελματίες των περιοχών που κλείνει των καταστημάτων των ΕΛΤΑ είναι δεδομένη, με βάση και τις δυσκολίες που υπάρχουν, όπως οι αποστάσεις, το οδικό δίκτυο, η αραιή ή ανύπαρκτη συγκοινωνία, οι ανάγκες εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων.
Εκτός από την υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών για το κοινό, δυσμενείς είναι οι συνέπειες και για τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, καθώς το εργασιακό μέλλον τους είναι ρευστό και έρχονται αντιμέτωποι με αλλαγές που επηρεάζουν αρνητικά τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική τους ζωή, ενώ με απόλυση κινδυνεύουν οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι και με περαιτέρω επιβάρυνση οι εργαζόμενοι των εναπομεινάντων καταστημάτων.
Με βάση τα παραπάνω
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου καλεί την Διοίκηση των ΕΛΤΑ Α Ε και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν στο κλείσιμο των  υποκαταστημάτων στο Μαχαιραδο και στο Καταστάρι, να αναβαθμιστούν και να στελεχωθούν τα καταστήματα με επαρκές μόνιμο προσωπικό, για να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων για ταχυδρομικό έργο φθηνό και αξιόπιστο, προσβάσιμο από όλους.
• Να μην απολυθεί ή μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος και να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για τους εργαζόμενους του κλάδου.»