Ανακοίνωση-Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για το πογκρόμ διώξεων, που έλαβε χώρα το τελευταίο διάστημα.

 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζακύνθου καταγγέλλει το πογκρόμ διώξεων, που έλαβε  χώρα το τελευταίο διάστημα, εναντίον αγροτών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις το 2022 καθώς και εναντίον των διευθυντών σχολείων που τους καλούσαν να δώσουν ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν σε πρόσφατες καταλήψεις για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα των σχολείων τους.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε σε καμία των περιπτώσεων οι αγρότες να ξεκληρίζονται από το βιός τους, τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε αυτά τα άθλια σχολεία, που τα περισσότερα είναι εικοσαετίας και άνω,  με τους σοβάδες  να πέφτουν στα κεφάλια τους.


Είναι προφανές πως η Κυβέρνηση,  καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρατίας,  θέλει να επιβάλει σιγή ασυρμάτου σε όποιον αντιδρά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ώστε να μπορεί να εφαρμόσει με μεγαλύτερη ακόμα ένταση την αντιλαϊκή πολιτική της.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι η νέα ή προηγούμενη Δημοτική Αρχή θα καταδικάσει τις διώξεις και θα λάβει μέτρα για να αποτρέψει την επανάληψή τους, αφού  οι κ.  Αρετάκης και  Στασινόπουλος, σε κάθε ευκαιρία, καταθέτουν διαπιστευτήρια στην Κυβέρνηση για την πολιτική που εφαρμόζει.

Στηρίζουμε  το Σύλλογο Γονέων του 2ου δημοτικού που κινητοποιούνται για την ασφάλεια του σχολείου.

Καλούμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς σε κοινή πάλη για να αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του νησιού.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει απ το χέρι μας, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να μην επιτρέψουμε να περάσει το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση στους αγώνες του ζακυνθινού λαού.
 
Ζάκυνθος 30/11/2023