Συνέντευξη του Γιώργου Κωνσταντίνου στον Ερμή FM


Στις 24 Νοεμβρίου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Κωνσταντίνου παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Ερμή FM, μιλώντας με τη δημοσιογράφο Αγγελική Ξενόφου.



 🔻  Μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν το νησί οπως το νερό και τα απορρίμματα, ενώ έθεσε ερωτήματα για τον Λίβα λέγοντας πως κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται εκεί.


🔻 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αναφέρθηκε  στα θέματα του Λίβα, την συγκάλυψη από τις άλλες παρατάξεις και τον πακτωλό των εκατομμυρίων που παίζονται στην υπόθεση αυτή. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα αναδείξει το ζήτημα με κάθε τρόπο.

🔻
Κριτική διατύπωσε, επίσης, για τα κόμματα και τους συνδυασμούς που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές, οι οποίοι εσκεμμένα δεν επιδίωξαν τον πολιτικό διάλογο και χρησιμοποίησαν τακτικισμούς. Σκοπός τους ήταν να αποκρύψουν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

🔻
Σχετικά με τα απορρίμματα, ο Γ. Κωνσταντίνου εξέφρασε ανησυχία για την δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής, με τη συμφωνία όλων των άλλων παρατάξεων. Πρακτικά σημαίνει ότι θα καλούμαστε να χρυσοπληρώνουμε σταδιακά τα απορρίμματα, με όποια προβλήματα προκύψουν στην συνέχεια.

🔻
Όσον αφορά την ανακύκλωση, υπενθύμισε τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης τονίζοντας την καταστροφή του μηχανικού εξοπλισμού από τον ιδιώτη όταν ανέλαβε, με αποτέλεσμα να μην γίνεται ανακύκλωση και να πετιούνται τεράστιες ποσότητες ανακυκλώσιμου υλικού στο ΛΙΒΑ . Εξέφρασε, επίσης, ανησυχία για την κατασκευή Μ.Ε.Α. στο ΛΙΒΑ, καλώντας  τους κατοίκους  να είναι επιφυλακτικοί  απέναντι σε αυτά που του ετοιμάζουν.

 Τέλος, ο Γ. Κωνσταντίνου επισήμανε ότι από τα πρώτα θέματα που θα θέσει η Λαϊκή Συσπείρωση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι η ελάφρυνση των δημοτών και των μικρών επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη και τα τιμολόγια του νερού,  και η ταυτόχρονη αύξηση συντελεστών σε 4* και 5* ξενοδοχεία, αεροδρόμιο, Τράπεζες, Σούπερ Μάρκετ κ.ά.