Λαϊκή Συσπείρωση Ζακύνθου : «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Καμιά οικογένεια στο δρόμο»



«Μετά από την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης, απετράπη  ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας οικογένειας, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 20/12/2023, σε συμβολαιογραφείο της πόλης.

Η Τράπεζα, δεσμεύτηκε ότι θα διευθετήσει το θέμα τις επόμενες ημέρες με όρους που να μπορεί η πολύτεκνη οικογένεια να πληρώσει το χρέος της.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και  πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, στη δήλωσή του έξω από την τράπεζα μετά την αναστολή του πλειστηριασμού χαιρέτισε την κινητοποίηση σωματείων και φορέων. Αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που οι εργαζόμενοι και ο λαός της Ζακύνθου έδειξαν, αποδεικνύοντας πως «τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός».

Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις είναι ένα εφιάλτης για χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα. Σε συνθήκες ακρίβειας, μισθών στα Τάρταρα και δυσβάσταχτων φόρων, ο λαός αγωνίζεται για να επιβιώσει. Οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις αποτελούν ένα από τα εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα που απαιτούν οι δανειστές για την εκταμίευση των δόσεων του ταμείου ανάκαμψης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ζακύνθου  προτίθεται στο επόμενο διάστημα,
να ζητήσει από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, την συζήτηση του ζητήματος των πλειστηριασμών και των μέτρων που προτιθεται να παρει η δημοτική αρχή για την ανατροπή τους.


Παράλληλα καλούμε όλους στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα
18:30 στην πλατεία Αγίου Μάρκου , ενάντια στο αντιλαϊκό προϋπολογισμό.