ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ(4*, 5*, all inclusive), ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ


ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ
ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,
ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ(4*, 5*, all inclusive), ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ



Πιο συγκεκριμένα η Λαϊκή Συσπείρωση, καταψήφισε τα δημοτικά τέλη για το 2024 και κατέθεσε πρόταση ως εξής:
    • Μείωση τελών 16,6% σε νοικοκυριά δηλαδή από 1,20€/τμ σε 1€/τμ
    • Μείωση τελών 30% σε εποχιακές επιχειρήσεις  από 5€/τμ σε 3,5€/τμ
    • Δημιουργία ανώτατου συντελεστή στο 6,30€/τμ σε επιχειρήσεις μεγάλης κερδοφορίας. Ξενοδοχεία(4*, 5*, all inclusive), αεροδρόμιο, τράπεζες, πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ, εταιρείες μεταφορών, εταιρείες ταχυμεταφορών, μεγάλα διαγνωστικά κέντρα κ.ά.
    • Να γίνει καταμέτρηση των στύλων και των ΚΑΦΑΟ των παροχών ηλεκτρικής ενέργειας και των εταιρειών τηλεπικοινωνίας να εισπραχθούν τα αντίστοιχα τέλη, που ενώ προβλέπονται από το 2012 δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ.
    • Καμία μετακίνηση του τέλους ταφής στους δημότες
    • Προτείνουμε επίσης την απαλλαγή από δημοτικά τέλη σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, πολιτιστικά σωματεία, φορείς του μαζικού κινήματος.

Τέλος η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα, κατήγγειλε την κυβέρνηση της ΝΔ και διαχρονικά όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) για την υποχρηματοδότηση των δήμων για τα μειωμένα έργα από την  ΣΑΤΑ (850.000 ευρώ), και την χρηματοδότηση ύψους 149.000 ευρώ από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) που δεν επαρκεί για τη συντήρηση όλων των σχολείων της Ζακύνθου.

Οι κάτοικοι της Ζακύνθου έχουν ανάγκη έργων υποδομής, για τρεχούμενο ποιοτικό νερό, σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας, χώρους αθλητισμού και πολιτισμού. Έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.
Χρειαζόμαστε αλλαγή των προτεραιοτήτων για βασικά έργα υποδομής για τις ανάγκες και την ασφάλεια του λαού και όχι έργα που εξυπηρετούν την κερδοφορία των λίγων, όπως την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Λίβα, το Master Plan, η ιδιωτικοποίηση της μαρίνας κ.ά.

Χρειαζόμαστε έργα που θα αφορούν τις ανάγκες των πολλών.



Ζάκυνθος 27 Ιανουαρίου 2024