Κυβέρνηση και Δημοτική αρχή να αναλάβουν την άμεση αποκάταστηση της βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΥΑΖ

 

Τομεακή Επιτροπή Ζακύνθου

Τομεακή Επιτροπή Ζακύνθου


Η επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργήθηκε στην πόλη της Ζακύνθου, μετά την εισροή πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης, αναδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες τόσο των κυβερνήσεων όσο και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που αντιμετώπισαν το νερό μόνο σαν κόστος - κέρδος και το απαξίωσαν.


Είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψαν σε Α.Ε. τις ΔΕΥΑ, που τις έσπρωχναν να παίρνουν δάνεια για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους από τις τράπεζες και τις χρεωκόπησαν, αυτοί που κατάργησαν τις προσλήψεις και άδειασαν τις ΔΕΥΑ από έμπειρο επιστημονικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.


Είναι οι ευθύνες των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών των δήθεν ακομμάτιστων, αχρωμάτιστων που αποδέχονταν την πιο μαύρη πολιτική.
Όλοι αυτοί που το 2023 με τα έσοδα από τον τουρισμό σπάνε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο αντί να υπάρχει τρεχούμενο νερό στη Ζάκυνθο, έχουμε ντεπόζιτα.
Οι Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές απογύμνωσαν τις υπηρεσίες από προσωπικό για να ταΐζουν τους μεγαλοεργολάβους.


Όλοι αυτοί που γέμισαν με υπέρογκα τέλη του ζακυνθινούς και επί δεκαετίες δεν παρέχουν νερό. Όποιο νερό παρέχουν δεν κάνει ούτε για να πλύνεις τα δόντια, δεν κάνει ούτε για ένα απλό ντουζ.


Στη Ζάκυνθο, που δεν έχει γίνει το παραμικρό έργο υποδομής για να υπάρχει τρεχούμενο νερό το 2024, με ένα απαρχαιωμένο τρύπιο δίκτυο και όλα τα σπίτια στη Ζάκυνθο λειτουργούν με ντεπόζιτα και με στέρνες χειρότερα και από τη δεκαετία του ‘50.


Εξάλλου πριν λίγες μέρες η δημοτική αρχή του κ. Στασινόπουλου (ΝΔ και άλλοι) επέλεξαν για το ΔΣ της ΔΕΥΑΖ αντί για επιστημονικό φορέα τον σύλλογο Ξενοδόχων Αρκαδίων.


Αυτό που συνέβη σήμερα στη Ζάκυνθο με την εισροή πετρελαίου στο κεντρικό αγωγό ύδρευσης ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Σήμερα οικογένειες ολόκληρες, σχολεία, εργασιακοί χώροι και μάλιστα μια περίοδο που όλες οι ιώσεις είναι σε έξαρση, μένουν χωρίς πρόσβαση σε νερό.
Σήμερα να αναλάβει κυβέρνηση και δημοτική αρχή να αποκαταστήσει τη βλάβη, να αντικατασταθούν ντεπόζιτα όπου υπάρχει πρόβλημα, να επιταχθούν οι υδροφόρες και να δοθεί νερό στους κατοίκους της πόλης χωρίς κόστος, με ασφάλεια και με όλα τα μέτρα υγιεινής.


Η Τ.Ε. του ΚΚΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να στηρίξει το λαό της πόλης της Ζακύνθου και διοργανώνει ανοικτή ημερίδα 27/1 στο Πνευματικό Κέντρο για το νερό (θα υπάρξει σχετικό δελτίο
τύπου).


Από την Τ.Ε. Ζακύνθου