ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Η ΛΑ.ΣΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κατά την 4η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου η ΛΑ.ΣΥ.
έθεσε τα εξής θέματα:


1. Στην ενημέρωση
για τα θέματα τουριστικής ανάπτυξης: Η ΛΑΣΥ ανέδειξε το ζήτημα ότι ο Δήμος λειτουργεί ως τουρ οπερέιτορ για το ξενοδοχειακό κεφάλαιο. Στην τουριστική επιτροπή που φτιάχτηκε, δεν συζητήθηκαν ούτε ως απλή αναφορά τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων στον τουρισμό. Παράλληλα αναδείξαμε και την έλλειψη υποδομών σε νερό, αποχέτευση, κυκλοφοριακό, που αφορούν τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες του νησιού.
Αναδείξαμε το ζήτημα της καταστροφής της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που συνδέεται άμεσα με την τουριστική ανάπτυξη, σε αντίθεση με τις απατηλές εξαγγελίες για το δήθεν «ζακυνθινό πρωινό» στα ξενοδοχεία. Ενώ η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί κ.ά έκαναν αισθητή την παρουσία τους με την τεράστια μείωση Ελλήνων επισκεπτών.
2. Για το 2ο Δημοτικό: Μέχρι στιγμής δεν έχει τηρηθεί τίποτα απ' ότι αποφασίσθηκε και τα παιδιά αναγκάζονται να μοιραστούν σε 5 διαφορετικά σχολεία.
3. Φιλαρμονικές: Η τοποθέτηση μας έχει να κάνει με την ενίσχυση των φιλαρμονικών ως πολιτιστικό κομμάτι της Ζακύνθου, με την πρόσληψη βοηθών μουσικών και την ανάδειξη της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται . Να προσεχθούν τα παιδιά καθώς και οι ενήλικες που είναι μέλη και η ψυχή των φιλαρμονικών.
4. Βλάβες ΔΕΥΑΖ : Κάναμε ερώτηση πόσες και ποιές είναι οι σημαντικότερες βλάβες, πόσο και που παραμένει το δίκτυο με σωλήνες αμίαντου.         
5. Κοιμητήρια : Πάγια θέση της ΛΑ.ΣΥ. είναι η δημιουργία αποτεφρωτήρα για την καύση των νεκρών.                                       
6. Αθλητισμός: Θέσαμε ζήτημα για την ετοιμότητα των σταδίων εν όψει του
πρωταθλήματος και την συνέχιση των έργων στον Αγγερικο, στο Εθνικό Στάδιο, για το κλειστό της Παναγούλας και γενικότερα για την συντήρηση υποδομών και
εγκαταστάσεων. Επίσης να φτιαχτεί προς χρήση το Ενωσιακό Στάδιο.       
7. Υδροδότηση: Ζητήσαμε την ολοκλήρωση των αγωγών Αγαλά – Κοιλιωμενου - Αγίου Λέοντα, καθώς και Αγίας Μαρίνας – Λούχας - Γύρι. Ζητήσαμε να συνδεθούν οι κάτοικοι στο δρόμο με τον αγωγό ανάμεσα σε Κοιλιωμένο - Άγιο Λέοντα.