Σχόλιο για την κυβερνητική φιέστα στη Ζάκυνθο


Μετά την κάθοδο του κυβερνητικού κλιμακίου στην Ζάκυνθο, με θέμα την λύση των πολλών και χρόνιων προβλημάτων του τόπου μας , ο απλός κόσμος της Ζακύνθου , ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ , ΑΓΡΟΤΕΣ , ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΝΕΟΛΑΙΑ, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας , ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ , ΥΔΡΕΥΣΗ , ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ , ΥΓΕΙΑ , ΠΑΙΔΕΙΑ , ΑΝΑΠΤΥΞΗ, το έβαλαν στα πόδια τρομοκρατημένα από την αποφασιστικότητα του κυβερνητικού κλιμακίου στην επίσκεψη τους στη Ζάκυνθο.

Οι υποσχέσεις και πολλές φορές η κοροϊδία έχουν περάσει τα όρια τους από τις κάθε φορά δημοτικές και περιφερειακές αρχές και πρώτα και κύρια από τις κυβερνητικές επιλογές και προτεραιότητες , όποιας απόχρωσης κι αν ήταν στην εξουσία. 

Η ουσία και η πραγματικότητα είναι μια.

Το 2024 ο λαός της Ζακύνθου δεν έχει επάρκεια νερού, καθαρού και υγιεινού, ενώ υπάρχει άφθονο στα ξενοδοχεία και στα βυτία.

Δεν έχει αποχετευτικό με τις γνωστές εικόνες του καλοκαιριού, τα λύματα να τρέχουν σε κάθε ρέμα και ποτάμι.

Τα σκουπίδια υπάρχουν στους δρόμους με αβέβαιο το μέλλον τι θα γίνει στον Λίβα.

Η υγεία  υποβαθμίζεται και γίνεται εμπόρευμα για να κερδίζει το κεφάλαιο σε βάρος της υγείας μας , το νοσοκομείο λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις, τα ιδιωτικά ιατρεία ανθίζουν και ο λαός βάζει όλο και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη. Τα αγροτικά ιατρεία και η πρωτοβάθμια περίθαλψη στα χωριά έχει εξαφανιστεί.

Στα θέματα παιδείας (ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ) άθλιες αίθουσες, ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι, σχολεία μόνο με κοντέινερ, οι κυβερνήσεις πετάνε το μπαλάκι στους δήμους χωρίς τη σχετική χρηματοδότηση και η κατάργηση των σχολικών επιτροπών περιέκοψε ακόμα περισσότερο τα λιγοστά χρήματα των σχολικών μονάδων με αποτέλεσμα οι γονείς να βάζουν  όλο και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη .

Οι αθλητικές υποδομές σε όλα τα αθλήματα ζητάνε άμεσες λύσεις.

Η περιβόητη ανάπτυξη που μας επαγγέλλονται αφορά τα μεγάλα συμφέροντα. 

Στα χωριά δεν γίνεται τίποτα, κανένα έργο, καμία βελτίωση, χρήματα για κάποια αναγκαία έργα και βελτίωση στα χωριά δεν δίνονται, γνωστό εξάλλου η εξαφάνιση ακόμα και τα ψίχουλα της ΣΑΤΑ.

Το να καλλιεργείς αυταπάτες στον κόσμο ότι από την συμμετοχή σε τέτοιου είδους φιέστες θα λυθούν τάχα μου τα προβλήματα είναι στην καλύτερη περίπτωση  «πολιτική αφέλεια».

Τα προβλήματα έχουν ταξικό στόχαστρο και ξεκινάνε ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν , ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ με τους συνοδοιπόρους τους  παλεύουν για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων  με τις κατευθύνσεις τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού μας. 

Λύση υπάρχει! Καλούμε τον λαό της Ζακύνθου να παλέψει μέσα από τα σωματεία, τους μαζικούς του φορείς, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ που δεν έχει καμία δέσμευση από το μεγάλο κεφάλαιο και το σύστημα του, για να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά τους σχέδια και να ανοίξει ο δρόμος και η προοπτική για την ανατροπή αυτής της πολιτικής στην κατεύθυνση επίλυσης των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών, με το λαό κυρίαρχο στον πλούτο που παράγει.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε και τα τοπικά συμβούλια να παλέψουν σε αυτήν την κατεύθυνση να μην δείξουν καμία αναμονή αλλά να διεκδικήσουν τα χρήματα που δικαιούνται για έργα προς όφελος του λαού μας.


Λαϊκή Συσπείρωση

     21-10-2024